Mrsa seb

Tisztelt dr ur. Korhzban a branultől begyulladt a kezem. Utana sebesz feltárta mert gennyes volt, vettek mintát a sebből es 4 napja mondtak h MRSA fertozott a minta. Nem erzem magam rosszul de azert félek,nem tudom mire szamitsak.vettek ver tenyesztest de nincs meg eredmeny pedig mar 3-4 nap eltelt. Ha a ver eredmeny jo lesz akkor nem annyira veszelyes? Nem faj. Seb mar de latszik még . Mennnyi ido alatt gyogyulhat meg? Vagy ez gyogyithato egyaltalan? 10 napja angibiotikumot is kapom. Udv b monika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza MRSA témában

Tisztelt Kérdező!

Az MRSA kifejezés egy olyan baktériumot (Staphyloccus aureus) jelöl, amely többfajta antibiotikummal szemben érzéketlen, de nem okoz súlyosabb betegséget mint a többi Stapyhlococcus aureus, ami többfajta anitibiotikummal szemben érzékeny. Ezt a baktériumot lehet hordozni is, azaz rajta lehet a bőrön, orrban, torokban. A hordozás megszüntetésére néha szükség lehet, de van hogy magától, bármilyen kezelés nélkül is megszűnhet a hordozás. Nagyon fontos, hogy célzottan kapjon antibiotikumot, azaz olyan szert, ami hat a kórokozóra.

Tisztelettel:

Kérdés: 2020. június 16., 12:59; Megválaszolva: 2020. június 25., 12:16
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Milyen.próblémát okozhat
Tsztelt Doktor úr! A lányom meningióma műtéten esett át .Az agyvízből vett mikrobiológia szerint Methicillin rezisztens coag.neg.staphyloccocus...
Az MRSA fertőző betegség?
Tisztelt Webbeteg.hu! Autoimmun betegséget diagnosztizáltak közeli ismőrősünknél, akinek tünetei piros, hólyagos pattanás szerű kiütésekkel...
MRSA fertőzés veszélyes csecsemőre
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Apósom kórházba került, műtötték a lábát. Most derült ki, hogy mrsa fertőzést kapott. Együtt lakunk apósomékkal van...
Staphylococcus aureus
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámat (72 éves) 2015. 09. 14-én műtötték, bal lábába csípőprotézist kapott (előtte a jobb lábába is kapott -...
Mrsa 3 éves kislány kezelései
Tisztelt Dr.Pék Tamás Nagyon szépen köszönöm válaszát, a 3 éves kislányommal kapcsolatban akinél MRSA-T találtak az orrában...Háziorvos kérte a...