Kéz-láb-száj betegség terhesen

Tisztelt Doktor Úr! 7, 5 hetes kismama vagyok. Sajnos megfertőződtem a kéz-láb-száj betegséggel. Úgy tudom a Coxackie vírus okozza ezt a betegséget. 1 napig voltam lázas, 38.5ig ment fel a lázam, de csillapítottam. Majd kiütések jöttek a tenyeremre, és a talpamra. Nem hólyagosak, de viszkettek nagyon. A szerológiai vizsgálat folyamatban van, pár nap múlva talán lesz eredménye. Nőgyógyásszal beszéltem, aki majd genetikára fog küldeni.. A kérdésem az lenne, hogy ez a vírus típus okoz e magzati károsodást? És mekkora eséllyel, ha igen..? Nagy bizonytalanságban vagyok, míg lesznek eredmények.. borzalmas helyzet ez! Köszönöm a válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza enterovirus, kéz-láb-száj betegség, coxsackie vírus témában

Tisztelt Kérdező!

Jelenleg nincs egyértelműen bizonyítva a kéz-láb-száj fertőzés kórokozója, az enterovirusok és bármilyen magzati károsodás közötti összefüggés. Ez a betegség viszonylag gyakori, így várandósok is meg szoktak fertőződni, de nem szokott problémát jelenteni, főleg a terhesség első trimeszterében nem. Szerintem nem kell emiatt aggódnia.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. szeptember 22., 12:08; Megválaszolva: 2016. szeptember 25., 16:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Meddig fertőz a kéz-láb-száj...
Tisztelt Doktor Úr! Családomban "pusztít" az általában csak gyerekeket megbetegítő kéz-láb-száj szindróma. A fél ill. két éves fiam és a...
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás