• Milyen vérvizsgálatot kezdeményezhetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Dr.Úr! Milyen vérvizsgálatot kell kezdeményeznem annak tisztázása céljából, hogy átestem-e TBC baktérium okozta fertőzésen? Tisztázható-e egy korábbi fertőzés vér ellenanyag vizsgálattal, milyen vizsgálatot végeztessek el saját megnyugvásom érdekében.Betegségem insulindep.cukorbetegség szövődményekkel k.m.n.stb.

        Dr. Pék Tamás válasza a TBC témában

        Tisztelt Kérdező! A TBC betegség gyanúja valamilyen tünet, vagy képalkotó vizsgálat során észlelt elváltozás kapcsán merülhet fel. Mellkas röntgenen a gyógyult elváltozás is látható lehet. Aktív betegség gyanúja esetén a kórokozó kimutatható lehet köpetvizsgálattal, bronchoscopia során vett mintából, vagy szövettani feldolgozásból pl. tüdőszövetből. A kórokozó örökítőanyagának vizsgálata történhet vérből, vagy pleurális folyadékból amennyiben aktív TBC-t feltételezünk. BCG-vel oltott betegeknél a bőrpróbát nem mindig könnyű értékelni, ellenanyag vizsgálat nem használatos. Ha kétségei vannak, azt javaslom keresse fel háziorvosát. Tisztelettel:


        Kérdés: 2016. július 25., 14:44; Megválaszolva: 2016. augusztus 02., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.