Re: Bexsero

Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb a vakcina mellékhatása, nagyobb gyermeknél már nem. Egy másfél éves kisdednél mire lehet számítani, mik a tapasztalatok? Az idei cikkében megjelent Kawasaki syndroma mely korcsoportnál lépett fel? Kell-e számolni ezzel? Továbbá említette, hogy a jelen vizsgálatok azt mutatják, hogy rövid ideig véd a vakcina, mégis meddig? A gyermekorvos jelenleg 2 oltást ajánl 2 hónapos időközzel, 2 éves kor betöltése után még egy ismétlő oltást. Meddig tarthat a hatása? Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: J.I.

Dr. Lakos András válasza védőoltás témában

Csecsemőkorban gyakoriak voltak a súlyos oltási reakciók. Kisdedkorban (másféléves korban) valószínűleg ezek enyhék és ritkák, de ilyen tanulmányt nem olvastam, ami ezzel a korosztállyal folalkozott volna. A Kawasaki esetek a csecsemőkori oltások után fordultak elő. 5 oltás után 20 hónappal a gyerekek 44–88%-a rendelkezik védelmet nyújtó antitesttel.

Kérdés: 2016. május 05., 12:58 ;Megválaszolva: 2016. május 06., 09:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Szteroid injekció után covid oltás...
Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha...
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Szennyvíztisztító munkák
Kedves Doktor Úr! Villamosmérnök vagyok és munkámmal együtt jár, hogy szennyvíztelepeken automatizálási problémákat oldjak meg. Be vagyok oltva...