Mi lehet a bajom? ..

Tisztelt doktornő.. Problémám 1 hónapja kezdődött.. Nyaki nyirokcsomóim állkapocs alsó részétől egészen a nyak aljáig megdagadtak.. Mandulám fáj haragvörösek jobb mandulám erősen lilás fájdalmas.. Zinnat, Dalacin kezelés nem járt eredménnynel.. Tarkóm sűrűn fáj benyilal..Vérképemben sok a magas szám..Szeretném megkérdezni mire utalhatnak ezek a számok.. Fehérvérsejt +18, 7 (normál ért. 4, 4-11.3) MPV -7 (normál ért 8-13) NEUT absz +12.00 (normál 2, 2-7.9) LYMPH absz +4.80 (normál 1, 1-4.5) MONO absz +1.07 (normál 0.1-0.9) EO absz +0.50 (normál 0.05-0.45) A többi teljesen normális érték.. Ami még fontos lehet.. VVT 6 (normál 1-10) CRP 2, 7 (normál 0-5) Érzek egy nagy csomót a toka részemnél jobb oldalt.. Erős fájdalmaim nincsenek.. Tarkó résznél érzek még nyomást és fájdalmat ami néha erősebb jobb oldalt.. Fül or gégész látott.. Megvizsgált.. Fog gyulladásra tippelt.. Amire Dalacint szedtem (eredménytelen) De fogaim cseppet sem fájnak..

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mononukleózis? témában

Kedves Levélíró!

Elvileg a harangvörös mandula mindenképpen gyulladásra kellene hogy utaljon. A fehérvérsejtszám tényleg magas, ennek összetételéből a 12-es neutrofil arány (NEUT) szintén inkább a gyulladásban szokott magas lenni. A nyirokcsomók remélhetőleg a gyulladáshoz társulnak, elvileg ha fájdalmasak vagy érzékenyek, azok fertőzés melett szólnak. (A daganatos nyirokcsomó nem fájdalmas nem érzékeny általában) . A VVT jó, még nézze meg, hogy a vérképben jó legyen a thrombocyta/vérlemeke szám (THR vagy PLT) . A CRP bakteriális gyulladásra utal. TEhát lehet önnek vírusfertőzése van (pl mononukleózis) . Én vírus szerológiára javasolnék labort háziorvos vagy infektológus által.

Kérdés: 2016. március 05., 23:24 ;Megválaszolva: 2016. március 06., 20:12
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Veszettség
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése