Herpesz vizsgálat

Jó napot kívánok! Lassan egy éve küzdök különböző panaszokkal - egy strandolás után sikerült összeszednünk valamit párommal. Akkor gombás fertőzésnek diagnosztizálták, és a felírt gyógyszerek segítettek is egy időre, de rendszeresen visszatért a fertőzés. Egy alkalommal (nagyjából 1 hónapja) antibiotikumot írtak fel (Fluconer) egy kenőccsel (Pimafucort). A kezelés alatt semmit nem javult az állapotom, sőt jelentősen romlott, olyan tünetek jelentkeztek nemi szervemen mint soha azelőtt. Piros, seb szerű foltok, némi gennyszerű váladékkal. Ekkor ismét orvoshoz fordultam (egy másikhoz), akitől herpeszre kaptam gyógyszert (Telviran 200mg tabletta, és kenőcs). Ezektől egy hét leforgása alatt csaknem teljesen elmúltak a tüneteim. Mivel nem tudom hogyan fertőződhettem meg, ezért kértem egy vértesztet. A vért a kezelés után vették le, az első tünetek után körülbelül 10-12 nappal. A teszt negatív lett, a doktornő szerint ez azért lehet mert a szervezetem még nem termelt antitestet. Az érdekelne, hogy ez mennyire reális megközelítés. Párommal lassan másfél éve vagyunk együtt, én mással még nem voltam, neki volt pár barátja előttem, de sosem voltak tünetei, ahogy nekem sem korábban (nagyjából egy éve fogamzásgátló mellett, védekezés nélküli nemi életet folytatunk). Rengeteget olvastam utána a herpesznek, de egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgot, nem értem honnan szedhettük(szedhettem) össze. Az én immunrendszerem mindig is erős volt, sosem betegeskedtem, párom viszont rendszeresen betegeskedett korábban viszont semmilyen tünete nem volt. Az egyetlen dolog amire gondolni tudok, hogy párom korábban elkapta, és az antibiotikumtól legyengült szervezetem pedig már nem tudott védekezni a vírus ellen és az kijött. Viszont ha párom korábban is fertőzőképes volt, akkor a gombás fertőzések idején könnyedén megfertőzhetett, és akár én tünetmentes lehettem - viszont ha így volt, akkor mindenképpen ki kéne mutatnia a tesztnek véleményem szerint. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a herpesz témában

Azt gondolom, hogy a barátja korábban fertőződhetett meg a vírussal, és később fertőzte meg Önt. A fertőzést követően kb. 6 héttel alakulnak ki az antitestek, ezért eleinte nem mutatható ki a fertőződés.

Kérdés: 2014. június 03., 11:41; Megválaszolva: 2014. június 03., 21:20
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt