MRSA hordozó vállműtéttel

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Férjemről nemrégiben kiderült egy vállműtét előtt, hogy MRSA hordozó. Antibiotikumos kezelésben részesül. Én 18 hetes kismama vagyok, és van már két gyermekünk. Amikor erről tudomást szereztünk, azonal megszűrettük mi is magunkat. A szűrés eredménye negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy a baba ki van-e téve bármilyen veszélynek, mert egy gyermekgyógyász azt mondta, hogy ha szexuális életet élünk védekezés nélkül, (ami azóta egyszer előfordult) a magzatot felfalhatja a baktérium. Tisztelettel egy aggódó édesanya.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a MRSA témában

Tisztelt Kérdező! Az Stapyhlococcus aureus egy olyan baktérium, ami a környezetben, és az emberekben szinte mindig megtalálható. Ha ez a baktérium ellenálló egy bizonyos antibiotikummal szemben (ami a penicillin és származékai), akkor MRSA-nak nevezik. Az MRSA hordozás nem ritka főleg ha valaki feküdt kórházban, de kimutatható minden fajta rizikótényező nélkül is, ha az ember keresi. Sokkal többen hordozzák, mint ahányan tudnak róla. Persze nem öröm, ha az ember ilyet hordoz, de ennek jelentősége csak akkor van ha az ember pl. kórházba kerül, mert akkor a megfelelő higiéniás szabályokat be kell tartani. Attól, hogy a baktérium ellenálló sok típusú antibiotikummal szemben még nem lesz "gonoszabb", tehát nem fogja fölfalni a magzatát. Az viszont lényeges, hogy attól hogy egyszer a szűrés negatív lett, még nem biztos, hogy nem hordozzák a baktériumot. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 06., 20:41; Megválaszolva: 2014. április 08., 18:12
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt