Fertőzés

Tisztelt Doktornő! A problémám a következő lenne! Nemrég voltam vérvételen ahol magasabb lett az ast titer és a fehérvérsejt száma is kicsit magasabb. Az orvosom elküldött a fül orr gégészetre hogy nyálmintát vegyenek! Azt persze nem tudták azonnal levenni mert heveny mandula gyulladásom van ezért irtak fel antibiitikumot! 1 hét mulva vissza mentem hogy levegyék a nyálmintát azt mondták szépen helyre jöttem! Rá 4 napra hétfőn délután kezdtem érezni hogy egy kicsit fáj a torkom és pár óra leforgása alatt ágyba döntött ki kellett mennem az ügyeletre ahol közölték hogy nagyon csúnya fertőző torok gyulladásom van! Csütörtökön kellett vissza mennem a nyálminta eredményemért ahol közölték hogy mrsa fertőzésem van! Staphylococcus aureus! Ezek után ki küldtek az infektologiára ahova hétfőn megyek! A torkom azota sem jött rendbe és már a fülem is és a fejem is fáj! Pontosan senki nem tudott felvilágositani erről a betegségről de amit hallottam és olvastam rola az ilyesztő! A torkommal azota senki nem is foglalkozik! Mi ez a betegség pontosan? Akkor én most csak hordozó lennék vagy nem? Honnan tudom hogy csak hordozo vagyok és mi a külömbség a 2 között? Van itthol 2 gyermekem rájuk veszélyes? A kisfiam nem rég összeszedte valahonnan rühet amire kaptunk kenöcsöt de most sebek vannak a karján és a lábán! Lehetséges hogy tőlem kapott el valamit? Kérem világositson fel mert meg vagyok ilyedve! A házi orvosom sem tud erről a betegségről sokmindent! Ha kérhetném irja le hogy mire kell számitanom! És a torokgyulladás is ettől van? Akkor nem csak hordozo lennék? Kérem segitsen! Előre is köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza MRSA témában

Tisztelt Kérdező!

A Stapylococcus aureus jelenléte a torokban nem ritkaság, ezt nevezik hordozó állapotnak, viszont ez a baktérium nem tud torokgyulladást okozni, tehát ez nem betegség. Az MRSA rövidítés azt jelenti, hogy ez a baktérium az antibiotikumok nagy részének ellenáll. A torokhordozást nem kell kezelni. A hordozás megszüntetését meg lehet kísérelni, erre vannak lehetőségek. Gyakran, ha a torokban jelen van a baktérium, akkor az orrban is ott van, ezt orrváladék vizsgálattal lehet megtudni. Ugyanakkor az MRSA hordozás spontán megszűnésére is lehet számítani. Valószínű, hogy torokgyulladásait vírusok okozták, a fehérvérsejtszám emelkedés bármilyen fertőzésben természetes. Az AST-nek a betegség heveny szakaszában semmilyen jelentősége nincs, felesleges vizsgálni.

A Stapylococcus aureus, így az MRSA is, képes bőrfertőzéseket okozni, gyakran ótvar képében, azt javaslom a kisfiát vigye el az orvoshoz.

Kérdés: 2014. február 08., 10:41; Megválaszolva: 2014. február 12., 10:26
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt