Végbél HPV - van még lehetőség arra, hogy ez ne legyen rák?

Kedves Doktor Úr! 4 éve tartó végbél viszketés után kiderült, hogy sipolyom van, ami nagyon pici, rövid volt. Ezt megcsinálta egy jó hírű Doktornő. Majd jeleztem, hogy még mindig érzek néha egy egy apró viszketést, amit nem kell vakarni, gyors, átmeneti érzés.Ekkor csináltunk citológiát, amin kiderült HPV-m van. 20 éve élek egy partnerrel, a megcsalás mindkét oldalról kizárt, így nagyon meglepődtem ezen. 3 hét múlva kell mennem tipizálásra. Volt valamennyi sejtprobléma, valami ilyesmit mondtak, de, hogy elég ha januárban megyek, én ragaszkodtam a hamarabbi, mintavételre. Iszonyúan ideges vagyok, hogy nehogy rákos legyek. Nincsenek szemölcseim, így még jobban félek, mert, hogy az az alacsony kockázatú. Vagy attól, hogy nincs szemölcs, attól még nem biztos, hogy magas kockázatú volna? A szűrés előtt még a Doktornő is mondta, hogy nem gondolja, hogy ilyen problémám volna, és mégis. Azóta teljesen, depressziósak lettünk a férjemmel, most állunk örökbefogadás előtt. Már félek a babát is vállalni. A végbelet egyáltalán lehet valahogy kezelni? Mert ez mégsem egy méh, ami kivehető. Szedek vitaminokat, grape fruit cseppeket immunerősítére. Milyen lehetőségek vannak, ha kiderül, hogy magas kockázatú a dolog? Lehetett volna látni, ha már beépült a DNS-be? Innen van még lehetőség arra, hogy ez ne legyen rák? A nőgyógyászatom P2 lett. Köszönettel Zsuzsi

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

A HPV fertőzés nem egyenlő a rákkal, és lokálisan oldatokkal kezelhető.

Megválaszolva: 2013. december 02.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
Az élet Hpv-vel
Tisztelt Doktorúr! 8 éve diagnosztizáltak hpv 16-os típussal. S a mai napig a vírus nem hagyta el a szervezetem Kédésem arra vonatkozna, miként lehet élni...
Irritált hüvely bemenet
Kedves Doktor úr! 39 éves nő vagyok, 4 terhességen vagyok túl, van egy 5 és egy 3 éves lányom. 2021-ben voltam még terhes a harmadik gyermekemmel, akit...
Hpv diagnosztika
Hpv 68 eredményt kaptam juniusba akkor a citologia eredményem negatív lett, de aktív magok egy lezajlott gyulladást mutatnak 3 hónap múlva ismét citologia...
HPV Otthoni kezelése
Kedves István 2018ban egy partnerem után hpv-s lettem, amit le is szedettem és utána is kezeltem, amikor kellett, az orvos által felírt szerrel. Egészen...
HPV fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Önhöz fordulok, hiszen korábban kaptam Öntől megtisztelő választ, ahol készségesen tájékoztatott engem az adott problémával kapcsolatban....