Mononukleózis?

Tisztlet Doktorúr/ Doktornő! Egy hete kezdődött rossz közérzettel gyengeséggel. Rá 2 napra múlt hét hétfőn vérvételre mentem az alábbi eredményekkel: Fehérvérsejt 10, 10 G/l Ref: 4, 5 - 11 Abszolut lymphocita: 5, 09 G/l Ref: 0, 90 - 4, 40 aránya: % Abszolut Eosinophil: 0, 80 G/l Ref: 0, 00 - 0, 40 aránya: 8% Vörösvértest: 5, 52 T/l Ref: 4, 00 - 5, 20 Ezen kivül a teljes vaskötő kap. volt határérték feletti minimálisan, illetve a trigliceridek 2, 29 mmol/l, GOP GPT egyaránt 21 U/I. A többi: hemoglibon, hematokrit, trombocita a felső határérték közelében. (Háziorvos szerint virusra utal a vérkép) Általános gyengeség levertség volt a panaszom. Ezutan 4 nap multán péntek este megittam kisebb, mennyiségű alkoholt és azonnal elkezdtem szédülni, mely vasárnap reggelig tartott. Tovább folytatódott azóta az általános erős gyengeség fáradtság, és hozzákapcsolódott izomgyengeség. Lázam abszolut nincs! (Sok éve nem is volt) Nyaki nyirokcsomók enyhén duzzadtak. Torokfájás nincs. Ajkamon 1-2 kisebb kelés van. Szív ultrahang negativ. Kérdésem az, hogy lehet e ez mononukleózis? (Az orvosom elküldte ÁNTSZ be a vérem mycoplasma szerológiára, melyre eredményére még várni kell). Előzmény: Egy hónapja volt sumameddel kezelt betegségem, mely egy hét alatt elmúlt. Ha nem, mitől lehet még ilyen panaszom? Nap ügyeimet sem nagyon tudom intézni a fáradtságtól izomgyengeségtől. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Árki Ildikó válasza vírus fertőzés témában

Tisztelt Kérdező! Panaszai nem típusosak mononucleosis infectiosa betegségre, szerológiai vizsgálattal kimutatható, eldönthető, hogy van-e friss fertőzöttsége.

Megválaszolva: 2013. február 22.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Nyirokcsomók!
Tisztelt Doktornő, 3 hete volt egy enyhe felsőlégúti megbetegedésem, azóta furcsán érzem magam, levert vagyok, bár nem érzem magam fáradékonynak és a...
Terhesség alatt vírusfertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy nagy aggodalom miatt fordúlnék Önhöz. Két egészséges kislány anyukája vagyok. Férjemmel elérkezettnek láttuk az időt egy kistestvér...
Visszatérő fertőzésekből lehet rák?
Tisztelt Doktornő! 46 éves nő vagyok. Október közepén elkezdtem köhögni /száraz köhögés/s ez pár napig tartott, majd kaparni kezdett a torkom és...
Bizonytalan tünetek
Tisztelt Doktornő, egy olyan problémával fordulok Önhöz, hogy egy 3 hete megbetegdtem általános tünetekkel, mint köhögés, magas láz, gyengeség végtagi...
Lehetséges betegség
Tisztelt Doktornő!, Depresszióm és a folyamatos stressz miatt fogékony vagyok a betegségekre. Ma jártam kontrollon a háziorvosomnál, majd fogászati...
Herpes encephalitis
Tisztelt Doktornő, Az a kérdésem, hogy a HSV-1 és a HSV-2 herpesz vírus, ami az ajakherpeszt is okozza., Ami a lakosság 67%-nak van vagy volt (a HSV-2 csak...