Visszatérő fertőzésekből lehet rák?

Tisztelt Doktornő! 46 éves nő vagyok. Október közepén elkezdtem köhögni /száraz köhögés/s ez pár napig tartott, majd kaparni kezdett a torkom és megmagyarázhatatlan fájdalmat éreztem, mindemellett a közérzetem sem volt jó, hőemelkedések kísérték, váladékot felköhögni nem tudtam, ugyanakkor többször rengeteg slejmot krákogtam, a torkomban gombócot éreztem ilyenkor és rekedt is voltam. Ez így ment elég sokáig, semmi változás, hiába a gyógysteák, a lándzsás útifű, nem segítettek. Soha még ilyet nem tapasztaltam, és nagyon-nagyon aggódom a rák miatt ugyanis olvastam, hogy jelentkezhet visszatérő, vagy el nem múló/újra kezdődő alsólégúti betegségek képében. E hét hétfőn elmentem tüdőszűrésre ahol a következő nap negatív eredményt kaptam, s ennek nagyon örültem. Sajnos azonban a kezdeti száraz inger köhögés visszajött, és a gyenge rekedtség/krákogás/ is mintha újra kezdődne a betegség (ugyanígy indult) , és ég is a nyelvem. Olvastam, hogy a tüdőszűrés eredménye még nem garancia igazán semmire. Sajnos gyengének érzem magam továbbra is, a kicsit jobb állapot nem sokáig tartott. Tegnap idegességemben elmentem a gégészetre is, ahol egy gyors vizsgálat után Salvus vizet és Susp. anaesth.-et írt fel a doktor úr, és annyit mondott, hogy ez nem fertőzés, hanem valami vírus, azaz az Ambuláns lapomra azt írta, hogy "vírusos fertőzés k.m.n.". A suspenzió ma délután lesz készen, a Salvus víztől viszont csak erősödött a száraz köhögésem. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e visszatérő vírusos fertőzés és a rák így megnyilvánuló formája ami fokozatosan fog lerombolni? A tüdőszűrő kimutat-e torok/gégedaganatot, vagy ez nem a legjobb módszer? A doktor úr ugyan megvizsgált, de ez elég rövid ideig tartott, ő látta volna ha valami baj van? Sajnos, állítólag a HPV vírus is csinál gége/garatrákot. Félek, mert életemben ilyet még nem tapasztaltam. Valóban jelentkezhet így a rák, van okom félni? Nagyon megköszönöm válaszát! Tisztelettel Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza vírus fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Az utóbbi hetekben, főleg az évszakváltás és a nagy hőmérséklet ingadozás miatt, megszaporodtak az elhúzódó köhögéssel járó légúti vírusfertőzések.

Véleményem szerint Önnek is ez a problémája. Semmi jel nem mutat arra, hogy daganata lenne. A gégész, a vizsgálat során látná, ha daganat lenne a torkában, szájüregében. A mellkas röntgen vizsgálat során, a nagyon kicsi elváltozások még valóban nem láthatók, ezért, ha panaszai nem szűnnek, kontroll vizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. november 12., 12:14; Megválaszolva: 2015. november 15., 21:51
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tüdőgyulladás
Tisztelt Doktornő! Péntek este belázasodtam, a lázam 39 C fölé ment, ami nálam nem igazán gyakori. Hétfőn voltam orvosnál, aki azt mondta, tiszta...
CT vizsgálat értelmezése
Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, ...
COPD? Mi várható?
Kedves Doktornő! Egy igen szerencsétlen azbesztterhelés következtében (tört azbesztpala rám zúdult a padlásfeljárón keresztül, munkások...
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....
Torokviszketés (dohányfüst...
Tisztelt Doktornő! A pár napja feltett kérdésemmel kapcsolatban lenne még egy kérdésem (1,5 órán át dohányfüst belélegzéséről írtam) , hogy...