Nemi herpesz kezelése

Tisztelt Webbeteg! Egy rettentő kínos és kellemetlen betegséggel küszködök, mégpedig nemi herpesszel. A nőgyógyászom Telvira tablettát írt fel, aminek a szedése alatt elmúltak a kis apró sebek. Hólyagok sosincsenek, csak pici karmolásszerű sebek. Gyakorlatilag kéthetente kiújjúlnak. Olvastam a neten, hogy ilyenkor használhat egy Telvira kúra, amit gyakorlatilag egy évig kéne szedni. MOst szedem a kasvirág cseppeket és C vitamint immunerősítésre. A kérdésem az volna, hogy érdemes-e belekezdenem a telviran kúrába. A nőgyógyászom erre azt mondta, hogy a körzetivel bármikor felirathatom... Ön mit gondol az egy éves kúráról? Milyen mennyiségben szedjem? TUdna esetleg még olyan tippeket adni ami segíthet? Gyakorlatilag teljes életmódot váltottam, már húst sem eszem. A másik dolog pedig ami aggaszt, hogy 31 éves vagyok és egyszer szeretnék kisbabát. Ez hogyan befolyásolja a gyermekvállalást? Válaszát előre is köszönöm, A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza herpesz témában

A genitális herpesz kezelése a tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg - amint az immunrendszer egyensúlya megbomlik, a betegség kiújul.

A herpeszvírusok családjába tartozó vírusok a leggyakrabban fertőzést okozó kórokozók. A Herpes simplex 1-es típusa (HSV-1) és 2-es típusa (HSV-2) egyaránt okozhat fertőzést az ajak, az orr bőrén és a nemi szerveken is.

Az első fertőzés lezajlása ritkán lehet igen enyhe, de az esetek döntő többségében, a fertőződést követően 3-20 napon belül, égő, viszkető érzés kíséretében csoportosan elhelyezkedő hólyagok jelennek meg. Néhány nap múlva ezek nyomán fájdalmas, hámhiányos vagy fekélyes területek jelennek meg. Az esetek körülbelül felében láz, izomfájdalom, fejfájás, esetleg hasi panaszok kísérik a bőrtünetek megjelenését. A combtő nyirokcsomói megduzzadnak mindkét oldalon.

A genitális herpesz kezelése a fennálló tünetek gyógyítását jelenti, maga a fertőzés nem szüntethető meg. Minden esetben szájon át szedendő vírusellenes gyógyszer adása szükséges, annak ellenére is, hogy a tünetek maguktól is meggyógyulnak. Amikor átlagosan kéthavonta (évente 5-6 alkalommal) újulnak ki a tünetek, a gyógyszert - leggyakrabban acyclovirt tartalmazó készítményt - tartósan kell szednie a betegnek, legalább egy éven keresztül

Kérdés: 2012. június 26., 16:04; Megválaszolva: 2012. június 27., 00:15
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina