mrsa staphylococcus

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Fül-orr- gégészeti panaszok miatt készült baktériumtenyészet STAPHYLOCOCCUS AUREUS MRSA baktériumot mutatott ki. Nem mondhatnám, hogy részletes tájékoztatást kaptam magáról a baktériumról, vagy a fertőzést megelőző teendőkről. Utánaolvasva vált csak világossá, hogy ezt azért komolyabban kéne venni. Főleg amiatt, hogy egy bentlakásos rehabilitációs intézetben dolgozom. A közvetlen testi kontaktus ugyan nem jellemző a lakókkal, de az érintés és a fizikai közelség azért benne van a hétköznapokban. Kérdésem az, hogy a körülményeket figyelembe véve egyáltalán dolgozhatnék-e (mert dolgozom) . Ha igen, mit tehetek annak érdekében, hogy ne fertőzzek meg másokat a munkahelyemen. továbbá mire kell figyelni otthon, hogy a családom elkerülhesse a fertőzést. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza mrsa témában

Kedves Kérdező!

Mivel Ön egészségügyi dolgozó, betegekkkel áll kapcsolatban, igazolt MRSA pozitivitás esetén nem dolgozhat, a tiltást az ÁNTSZ adja ki. Mupirocin tartalmú orrkenőcs használata szükséges, valamint a szájnyálkahártya és a torok chlorhexidin tartalmú szerrel történő fertőtlenítése. A kezelést követő 3. napon, és ezt követően 3 egymást követő napon szükséges levenni a váladékmintákat. Ezek negatív eredménye esetén végezhet újra betegellátást.

Kérdés: 2012. április 25., 11:44; Megválaszolva: 2012. április 26., 17:57
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt
Covid vakcina