• Nemi herpesz terhességben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! 21 hetes terhesen hólyagok jelentek meg a külső szeméremajkakon. Akkor az orvos betadin kenőcsöt javasolt, de nem lett megnevezve, hogy mi ez. Most 32hetesen megint előjött, megint ugyanott. Először égő érzés, majd hólyagok jelentkeztek, ugyanúgy, mint a számon, ha herpesz jön ki. Kérdésem az lenne, hogy okozhatott-e a babánál károsodást, ha ez valóban herpesz, vagy az azóta kiderült volna? Ha akkor volt először ilyenem, akkor lehet, hogy első fertőzés volt, vagy inkább már az is kiújulás volt, mert se láz, se más komoly tünetem nem volt. Esetleg előfordulhat, hogy ez is a HSV1es típusa, és akkor már régóta termelem az ellenanyagokat? Nagyon félek, nehogy emiatt beteg legyen a pici. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség, Herpesz témában

        A megjelenés helye szerint a szájon megjelenő herpesz /HSV1/formája és a szeméremtesten megjelenő /HSV2/formája. A fríss fertőzés a magzatra 30-60%-os,a korábban fertőzés után megjelenő 3%-os,tünet nélküli 1%-os kockázatot jelent.A terhesség kiviselését középidős terhességben nem veszélyezteti. Ismétlődés oka az immunvédekezés csökkenése,ez évente akár 5-6 alkalommal is lehet. A fertőzés örök,gyógyszer nincs,a vírus ellenes kezeléssel a kiújulás csökkenthető. 36.terhességi hét utáni szeméremtesti fertőzés a hüvelyi szülés helyet császármetszés végzését javallja.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 13:06; Megválaszolva: 2011. december 22., 23:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés