• BCG védőoltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam két és fél éves, és a Magyarországon kötelező védőoltások közül nem kapta meg a BCG oltást, mivel külföldön élünk és itt nem kötelező. A kérdésem az lenne, hogy mivel ezt az oltást a babák 0-6 hetes kor között kapják, koránál fogva a kisfiam is megkaphatja-e? Ha igen, kihez a legcélszerűbb fordulnom? Előre is köszönöm válaszukat!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a BCG témában

        Magyarországon újszülött korban a BCG oltás kötelező. Ha az oltást követően 6-8 hét múlva nincs jele annak hogy az oltás " megeredt", -piros göb a bőrben, sok esetben váladékozás - akkor 6 hónapos kor után az oltás ismétlése előtt Mantoux próbát végzünk, és ennek negativitása esetén újraoltás szükséges. 14 éves korban a Mantoux-próba után a reakciót nem mutató - tehát védtelen - gyermekek újraoltásban részesülnek. Ha hazatérnek Magyarországra, jelentkezzenek gyermekorvosnál, aki elvégzi a Mantoux próbát (6 hónapos kor után ez minden esetben kötelező), és amennyiben szükséges, az oltást beadja. Ha tartósan külföldön élnek, beszélje meg az ottani gyermekorvossal.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 11., 11:45; Megválaszolva: 2011. november 15., 17:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés