További Kivizsgálás, Labor eltérés?

Kedves Doktornő! Tanácsáért fordulnék önhöz, hogy esetleg kérjek e más labor vizsgálatot, vagy menjek más vizsgálat felé, ha igen merre forduljak? Az alábbi problémám lenne, többször szédülök, levert vagyok, többször van, hogy nehezebben veszem a levegőt is, a nyelvgyöki nyirokcsomóm megvan nagyobbodva (Jóval tömegesebb) , melyre lmc nyelvgyök műtétet terveztek , de nem kóros elvileg.. Ezt azért mondta az orvos, hogy könnyebb legyen a nyelés illetve, hogy ne pánikoljak. A vérképem rendben, ha minden igaz, de csatolom mellékletként. Természetesen mind a két orromba rettentő orrsövényferdülésem van, a ball orrnyilásom bevont véres évek óta. Ami a vérképet illeti mellékelve csatoltam remélem látja, de ami a fontos: Neutrofil granulocyta 2,17 G/l Neutrofil granulocyta 41,30 % Lymphocyta 2,5 G/l Lymphocyta 47,2 % + Monocyta 0,46 G/l Monocyta 8,80 % + A leleteim alján a hemotológián ráírják mindig, hogy enyhe lymphocitosis. Kellene aggódnom 28 évesen? Sajnos eléggé Hipohonder is vagyok. Családban van fém allergiás, én sem bírok bizonyos karkötőket használni, viszont nem tudom milyen anyagból van. Betömve van fogam, sajnos amalgán tömés is van . Okozhatja talán az is a nyelvgyök gondot? Papám gége rákba halt meg, Mamám COPD-be. 1 éve már nem dohányzom . Elektromos cigit szívok, amibe ugye van nikotin, aroma, és ami sok mindenben megtalálható növényiglicerin és propilinglikol. Ismert betegségem: Reflux, Mi-Ti: I-II Fok, Jobb Tavaraszár blokk bejelez ekg-n , Tachykardia. Hemokrimatózis: homozigóta. Tisztelettel Köszönöm Válaszát!

Dr. Baki Márta válasza laboratóriumi eredmények témában

Tisztelt Levélíró!

Panaszai és tünetei a levelében közöltek alapján sokrétűek. A “levertség” miatt esetleg a laboratóriumi vizsgálatok között még pajzsmirigy hormon meghatározásokat javaslok: TSH, FT-4,FT-3 formájában. Egyébként a vas háztartása az eredmények alapján rendben van, s egyéb lényeges eltérés sincs a vérképében. Vannak olyan egyének, akiknek a lymphocyta számuk kissé magasabb, ezt esetleg 1-1,5 évente javasolt ellenőrizni A “nehezebben veszem a levegőt” tünet miatt mellkas röntgen, esetleg légzésfunkciós vizsgálat javasolt, melyet tüdőgyógyászaton végeznek. Ez azért sem árt, mert Ön dohányzik. Jó lenne még az elektromos cigarettáról is leszokni. A dohányzás leszoktató programokat a tüdőgondozók szervezik, így nyugodtan forduljon hozzájuk. Természetesen, ha nagyfokú az orrsövény ferdülése, s gégészek javasolják annak műtéti megoldását, akkor azt érdemes elfogadni. Ugyanakkor – a rendelkezésre álló adatok alapján – csak azért, hogy ne “pánikoljon”, semmiféle operációt nem tartok szükségesnek. A “Mi-Ti: I-II.fok.” valaminek a rövidítése, s az a betegségek nemzetközi osztályozása (BNO kódok) során ilyen módon nem szerepel, így azt nem tudom értelmezni. Szerteágazó panaszai, s azok hátterében nem igazolt betegségek miatt esetleg pszichológust keressen fel.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. május 25., 18:14; Megválaszolva: 2022. május 27., 10:43
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...
Gyógyszerek kombinációja
Fájó Mellkas, Szédülés, Fájó bal...
Üdvözlöm. körülbelül egy 6 hónapja kezdődött az egész mikor is párommal össze költöztünk, megkaptam az oltást és újra munka álltam 1 év...