Segítség kérés külföldről

Tisztelt Dr. Árki Ildikó. Takács Hajnalka a nevem. Dublinban élek. Ket napja erős alhasi fajdalmam kezdődött délután 2 órakor. Az órák elteltével a fájdalom elindult felfelé a gyomorszajamig amitől aztan mar nem tudtam felegyenesedve járni. Gondoltam lefekszem kicsit magzat pózba hátha kicsit jobb lesz. (ekkor mar be vettem 4 fájdalomcsillapítót) . Ahogy lefeküdtem egy olyan szuro fájdalmat éreztem a vallámban mintha le akart volna szakadni. Akkor mar csak a párom segítségével tudtam felkelni. Jol tudom tűrni a fájdalmat viszont mikor a párom felhúzott es megkérdezte, hogy 1-10ig milyen erős fájdalmat éreztem a vallámban akkor azt mondtam 25 túlzás nélkül. Kijött a mentő ertem. 5, 5 ora várakozás után megnézett egy orvos. Kaptam infúziót, valamint fájdalomcsillapítót szinten intravénásan. A fajdalmaimon továbbra sem segített. Vettek vért valamint vizelet mintát. Azt mondtak fertőzés van a vizeletemben valamint kaptam 3 napos antibiotikumot. Utána olvastam a húgyúti fertozeseknek, a tünetei egyáltalán nem egyeznek az enyémmel. Nem faj, nincs vizelési ingerem, nem éget. Mar csak egy tabletta maradt a dozisbol a hasamban viszont nem múlik a fájdalom. Szeretnem a tanácsát kérni. Mi lehet a baj ami alhastol egészen a vallig hatol. Valamint milyen szakértőhöz kene fordulnom. Segítségét előre is nagyon szepen koszonom. Tisztelettel: Takács Hajnalka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza hasi fájdalom témában

Kedves Hajnalka!

Remélem, már jobban van. Nagyon nehezet kérdez. Látatlanban, vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani a baját. Hasi fájdalmat számtalan betegség okozhat. (nőgyógyászati, emésztőszervi megbetegedés, sebészeti beavatkozást igénylő akut állapotok stb) Általában a jobb bordaív alatti, (pl. epehólyag betegség) vagy gyomortájéki fájdalom, ami hátba, vállba sugárzik, alhasi nem szokott. Nagy hasi fájdalommal járhat- ha már húgyúti betegségre gyanakszanak- a vesekőves fájdalom, de ez vállba szintén nem szokott fájdalmat adni. (Súlyos kórkép a hasi erek akut megbetegedése, amely járhat vándorló fájdalommal, ez súlyos állapottal jár) Képalkotó vizsgálatok (ultrahang, ha szükséges hasi CT)sokat segítenek a differenciál diagnosztikában. Amennyiben panasza nem szűnik, természetesen ismételt, illetve újabb vizsgálatokra van szükség, valószínűleg több szakterületről. Ilyen esetben itthon az SBO (sürgősségi betegellátó osztály) a legmegfelelőbb, gondolom, Dublinban is van ilyen. Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2016. január 27., 16:06; Megválaszolva: 2016. január 28., 17:43
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Információ
Tisztelt Dr. Baki Márta Főorvosnő! A következő problémával fordulok Önhöz. Édesanyám 20219 végén súlyos és műthetetlen gyomor...
Alhasi diszkomfort
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Néhány napja enyhe, tompa fájdalmat, diszkomfortot érzek a jobb alhasban és a jobb oldalamban. Olyan érzés, mintha valami...
Gyomor probléma
Tisztelt Dr Úr/ Dr Nő! Tanácsot szeretnék kérni Öntől. Nagyjából 2 hete futcsa szúró fajdalmat érzek a bal bordaív alatt talán a gyomorszáj...
Titokzatos Fájdalom.
Kedves Doktornö. Kettő hónapja bal alhasi enyhe fájdalommal ami szúró jellegű, ami menstruáció idején erősebb illetve gyakori vizelésel küzdők...
Hasi fájdalom
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A panaszom a következő: tavasz óta fájdogált a hasam különböző pontokban, aztán kb. 2 hónapja beállt a hasam jobb...