Sebészet-Bal sarok Clavus reg calcanei

A bal sarkamon clavus reg calcanei műtét történt 02.25-én (nem tudom mit jelent) és még ma is nagyon fájdalmas szinte lábra sem tudok állni, és naponta 3-4 cataflamot szedek, hogy aludni tudjak. Kérdésem, hogy mikor tudok lábra állni és használni rendesen a lábamat, hiszen dolgoznom kell nem tehetem meg, hogy hetekig ne tudjak dolgozni, de persze a gyógyulás a legfontosabb.Egészséges lesz a lábam? Jó döntés volt az, hogy műtétre adtam a fejem? Vagy várnom kellett volna és elmúlik magától? Kicsit aggódom hiszem bal-lábam szinte használhatatlan az orvos a kötözésnél nem válaszolt a kérdéseimre.Úgy érzem, hogy a sebészetre való járás egy futószalag sokan vannak és nincs idő válaszra. Nem akarok bántani senkit csak a fájdalmamra-problémámra választ szeretnék kapni. A sérülésem úgy történt, hogy még decemberben a pedikűrős megvágta a sarkamat ami gennyes lett, Ezt december 23-án kivágták és tisztították, (akkor a diagnosis: bal sarok lateralis élén0, 5cm gyulladt clavus, melynek környéke gyulladt, a clavus alatt fluctuatio van.) (Abscessus reg.plantaris status post incisionem.) (sebt.localban incisio bő mennyiségű pus ürül, 3%Hydr.Perox.-os átöblítés, Betadin oldat, fedőkötés,) azóta van ez a gondom.Nem múlt a fájdalom és nagyon bekeményedett ott valami, és az orvos azt javasolta, hogy ki kell vágni azt a nagy keményedést és újra tisztítani.Bele mentem mert azt hittem, hogy 1-2 nap és sokkal jobb lesz. Sajnos ez nem így történt most még azt hiszem sokkal rosszabb lett. Soha életemben nem volt semmi benövésem és olyan jellegű keményedés ami gondot okozott volna. Kérem segítségüket mert aggódom, a lábam miatt és szeretném használni.Olyan lesz mint régen? Rá tudok majd állni a lábamra-sarkamra? És MIKOR? Mit tudok használni, hogy ne legyen ilyen iszonyú fájdalmam még ha lassan is gyógyul csak ne fájna ennyire. Köszönöm a választ. S.Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza saroktáji műtét után témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha a kezelőorvosa nem ad választ a kérdéseire (ami nem helyes dolog, mert ha sokan vannak, akkor is tájékoztatni kell a beteget) , akkor keressen fel más sebészeti szakrendelést. Általánosságban elmondható, hogy ilyen esetekben 2-3 hét alatt válik teljesen panaszmentessé a műtéti terület. természetesen gyulladás, egyedi érzékenység ezt az időt növelheti. Pontos válaszért mindenképpen mutassa meg a lábát egy sebészeti szakrendelésen.

Kérdés: 2015. március 01., 12:28; Megválaszolva: 2015. március 06., 09:10
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Bal alhasi, medeence, comb fájdalom
Üdvözlöm! Eddig nem volt szokásom hason aludni, de a Covid kapcsán olvastam, hogy ajánlott, ezért most egy ideje hason alszom (A covid már három hete...
Jobb oldali lágyéki fájdalom
Tisztelt Márta! Augusztus óta, egy komolyabb megterhelést követően (kerékpár) jobb oldali lágyéki fájdalom kezdődött, de nem tudom ehhez...
Derék vagy gerinc?
Kedves Doktornő! Már több éve fáj a derekam. Hol el múlt, hol vissza jött. Most az utóbbi 3 hétben ismét egyre sűrűbben. De most az elmúlt 5...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktornő! Kérem, véleményezze a mellékelt laboratóriumi eredményeket és javasoljon további vizsgálatokat, szakrendeléseket. Segítség...
Gyomorfájás /feszülés
Jó napot 1 honapja fáj és feszít a gyomorszájam kicsit keserű néha a szám nem fogytam van etvágyam maga szerint mi lehet a gond és menyi idö lesz...