Bordaközi igeggyulladás?

Tisztelt Doktornő! Panaszom kb. 4 hete kezdődött, a jobb mellem alatti bordámban éreztem fájdalmat ami köhögésre, tüsszentésre mély légvételkor fokozódik és kisugárzik a hátamba, illetve lefekvéskor mozgáskor is fáj. Mivel rendszeresen sportolok gondoltam meghúztam, egy hét után fordultam a háziorvoshoz, mellkasröntgen készült (negatív lett) analgesi forte-t írt fel, egy hét után visszamentem mert nem volt javulás injekciókat kaptam (solu-medol, lidocain, b12 a bordák közé kétnaponta, milgamma, contramal farba naponta 5 napig) Tüneteim javultak, de nem szűntek meg, most flektor potr és midetont szedek. A háziorvosom bordaközi ideggyulladásra gondol, pénteken kell visszamennem, ha nem múlik el a fájdalom más injekciót fog adni.Kérdésem az lenne, hogy panaszaim alapján valóban bordaközi idegfájdalomról lehet e szó, mi a véleménye a kapott gyógyszerekről, meddig húzódhat el ez a betegség, van e olyan diagnosztikai eljárás amivel kimutatható ez a betegség.Sajnos néhány napja már aludni sem tudok, okozhatnak ilyet a kapott gyógyszerek, vagy egyszerűen csak túlaggódom magam és ezért nem jön álom a szememre.Válaszát előre is megköszönve, Tisztelettel: Szné

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza borda sérülés témában

Tisztelt Kérdező!

A leírt panasz valóban egy kisebb zúzódás lehetett, melyet észrevétlenül szerzett

sportolás közben.Úgy írja, a bordája fájt. Lehet egy elmozdulás nélküli bordarepedés a háttérben, melyet a röntgenorvos nem vett észre.Egy biztos, hogy a leírt panasz nem jellemző bordaközi ideggyulladásra. Nem olyan régen pont én írtam egy részletes cikket a webbeteg oldalon az említett betegségről, ezt ajánlom figyelmébe, olvassa el.Fogalmam nincs, hogy hová és milyen diagnózis alapján kapott ilyen erős injekciókat, de ezeket én szükségtelennek, sőt, károsnak tartom.Néhány nap lazítás, és a Flector por szedése is megoldotta volna a problémát.

Ettől függetlenül nem ártana a háti gerinc rtg. vizsgálata, hogy megnyugodjon.

A "túlaggódás" sajnos minden szempontból káros. Nem csak az alvását rontja, de fenntarthatja a panaszait.

Egy idő után a túlzásba vitt fájdalomcsillapító használat krónikus fájdalom szindrómát okozhat.Ha nem szűnik a fájdalom, kérje háziorvosát, hogy utalja be szakorvosi vizsgálatra. Jó lenne, ha a dolgok minél hamarabb a helyükre kerülnének.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2014. december 16., 16:22; Megválaszolva: 2014. december 17., 16:30
Kérdések és válaszok: Fájdalom
További Kivizsgálás, Labor...
Kedves Doktornő! Tanácsáért fordulnék önhöz, hogy esetleg kérjek e más labor vizsgálatot, vagy menjek más vizsgálat felé, ha igen merre...
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Köldök váladék
Kedves Dr! Múlt hét szerdán emeltem egy nagyobb súlyt ekkor egy erős szúró fájdalmat éreztem a köldökömnél. További napokban is tapasztaltam a...
Feszítő nyak
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Panaszom 5 napja kezdődött egy éjszakai ébredést követően, furcsa feszítő, nyomó érzést kezdtem érezni a...
Gyógyszerek kombinációja