Vasopressin

Unokám 5 éves. Éjszakai vizelési problémára Minirin orrspray-t kap. Ameddig kaőja nem pisil be, de ha nem kapja ismét előfordul. kerdés: A folyamatos " vasopressin" bevitel nem rotja-e a Hypothalamus amúgy is elégtelen vasopresin termelését? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza vasopressin témában

Kedves Kérdező!

Sok oka lehet a bepisilésnek ebben az életkorban. Amennyiben a gondozó orvosa úgy találta megfelelőnek, hogy Minirint (vagy Nocutilt) javasoljon, annak egészen biztosan meg van az oka. A gyógyszer legtöbbször elhagyható, és nem károsítja a szervezetet, ennek ellenére érdemes megbeszélni, hogy más módon lehet-e befolyásolni a bepisilést más módon kisunokájánál.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. október 05., 09:34; Megválaszolva: 2011. október 05., 14:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint