• Pajzsmirigy alulműködésre jódot kell szedni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvos! 100 mg L-thyroxint szedek pajzsmirigy alulműködésre, emellett refluxom is van, erre Noacid nevű gyógyszert szedek, de mivel ez utóbbi nem használ, szeretném kipróbálni a gyomromra a Salvus vizet. Ez jódot tartalmaz, és azt hallottam, hogy alulműködés esetén ajánlatos elkerülni a jódot tartalmazó ételeket. Az lenne a kérdésem, hogy befolyásolná a pajzsmirigy működésemet, ha elkezdeném inni a Salvus vizet? Milyen ételek vannak, amik kerülendők? Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a pajzsmirigy alulműködése nem Hashimoto thyreoiditis miatt alakult ki (a TPO szintje nem magas), kaphat jódot, akár milyen formában. Amennyiben Hashimoto thyreoiditise van, valóban nem jó a jódozott só, jódos víz, jód tartalmú vitamonik adása.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 24., 21:25; Megválaszolva: 2011. május 25., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: