nem toxikus pajzsmirigy göb, lehet műteni kell?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2007-ben diagnosztizáltak nálam nem toxikus pajzsmirigy göböt. Akkor 1, 5 cm volt a legnagyobb átmérője, most 2, 1 cm. Túlműködésem most sincs, de félek, hogy egyszer csak meg kell operálni a mérete miatt. Hallottam az alkoholos kezelésről, azt szívesebben vállalnám. Hol csinálnak ilyet és van lehetőség rá, hogy nálam is elvégezzék, ha arra kerülne a sor? Válaszát előre is köszönöm! Csilla

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Véleményem szerint az ön esetében nem alkalmazható az alkoholos kezelés. A műtét során szövettani vizsgálatot is végeznek a göbből, ami fontos a göb jó- vagy rosszindulatú voltának megítélésében.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 24., 14:16 ;Megválaszolva: 2011. február 25., 16:37
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy UH lelet
Pajzsmirigy műtét
Jónapot kívánok! Pajzsmirigy túlműködésem van 25 éve, szinte folyamatosan metothirint szedek 1-2-0.5 szemet.Néha tartósan nincs gondom, tavaly...
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4