Pajzsmirigy göbök

Kedve Doktornő! Endokrinológushoz járok, mert strummám van. Voltam már ultrahangon, megy 1 cm-es göböt mutatott, cisztát stb. Elküldtem izotópvizsgálatra melyen ezt írták: Kissé megnagyobbodott pajzsmirigy. Az aktivitás felvétel foltosan egyenetlen. Körülírt kóros aktivitás dúsulás nem látható. TC99m uptake: 2, 7%.Funkcionálisan körülírt göb nem mutatható ki. A kérdésem, hogy a hideh vagy a meleg göb nem látszódik az izotópon. Ha ultrahangon találtak itt miért nincs. Februárban megyk citológiára, márciusban vissza a dokihoz addig szeretnék valami információt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Mindkét tipusú göb látható az izotópvizsgálat során. Az uh és az izotóp lelet együtt értékelendő és ezt az endokrinológusa fogja megtenni. Az uh-on leírt göb ott van a pajzsmirigyében, méretet miatt a citológiai vizsgálat indokolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. január 28., 06:46; Megválaszolva: 2011. január 31., 13:07
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek