• Magas tesztoszteron szint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt címzett! Előző kérdésemre kapott válasszal kapcsolatban lennének további kérdéseim. "Tisztelt címzett! 19 éves lány vagyok és évek óta tapasztalom, hogy túlzottan szőrösödöm. Ez mostanra odáig fajult, hogy a hasamon és a mellbimbóm körül is férfias jellegű szőrszálak jelentek meg. Felkerestem a problémámmal a nőgyógyászomat, aki hormonvizsgálatra küldött. Ebből kiderült, hogy "totál testosteron 84,51 ng/dl" ahol a normál tartomány: 6,0-82,0 ng/dl A nőgyógyász azt mondta, hogy ő csak annyit tud tenni, hogy felír fogamzásgátlót, amitől valamit javulhat a helyzet, de nagy csodát ne várjak. Számomra ez nem kielégítő megoldás, ez a szőrösödés a mindennapokban nagyon zavar és akadályoz párkapcsolat kialakításában is. Szeretném tudni, hogy van-e valami biztosabb, hatásosabb módszer a tesztoszteron szint csökkentésére. Válaszát előre is köszönöm!" "Kedves Hölgyem. Ha a tünetei csökkentek az egyszeű fogamzásgátló használatával, akkor legyünk elégedettek a helyzettel. Egyébbként vannak speciális ilyen célból fejlesztett készítmények, amikre kérdezzen rá a kezelőorvosánál. " A tüneteim nem csökkentek a fogamzásgátlóval, visszamentem az orvosomhoz és érdeklődtem egyéb lehetőségek iránt, de azt mondta, hogy nem tud semmi egyéb készítményt erre a problémára. Szeretném tudni, hogy pontosan mik ezek a készítmények, ki írhatja fel őket és milyen orvoshoz forduljak a továbbiakban, mert eddig csak folyamatosan azt a választ kaptam, hogy csak a fogamzásgátló létezik, ez egyébként sem brobléma és fogadjam el magam úgy, ahogy vagyok. Ez utóbbi nekem nem megy. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Fekete István válasza a nőgyógyászat témában

        kedves hölgyem. Mennyi idő telt el az alkalmazott kezeléssel? Minimum6 hónap után lehet csak messzemenő következtetést levonni. Egyébbként a problémával endokrinológushoz kell fordulni, de olyan fokú tesztoszeton szint emelkedésnek, mint amekkorát Önnél tapasztalnak nincs küönösebb jelentősége.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 18., 21:06; Megválaszolva: 2010. november 22., 10:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: