Pajzsmirigy alulműködés és klimaxos tünetek

A pajzsmirigy alulműködésemre 75 mg Letrox-ot szedek naponta. Valamint klimaxos tüneteim is vannak ( hőhullám, éjszakai izzadás, alvászavar, menses kimaradás)A nyáron hányásos betegség miatt kimaradt a Letrox néhány nap. Az eredmény: nem volt éjszakai izzadás, remekül aludtam. Ezért abbahagytam a gyógyszer önhatalmulag már 3. hete. Nagyon jól érzem magam. De mégis izgatott a dolog és csináltattam vérképet, amiben a TSH-m 100! Mit csinálja? Ha visszamegyek az orvoshoz, elküld, mert nem tartottam be az általa előírt adagot. Várom válaszukat. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező! A TSH-ja nagyon magas, szednie kell a Letroxot. A tünetek elmaradása nem a gyógyulás jele volt, hanem a pajzsmirigy alulműködésé. (testhőmérséklet csökkenés, aluszékonyság) E mellé még számos gond is társulni fog-vagy már társul is, csak nem érzi-, mert a pajzsmirigy az anyagcsere általános hormonja. Hatással van a szívre, keringésre, de gyakorlatilag minden szervünk működését befolyásolja. A pajzsmirigy alulműködés nagyon súlyos állapotot is előidézhet. A klimaxos tünetek kezelésének nem ez a módja, keressen fel egy klimax szakrendelést! Ezek a nőgyógyászati osztályokon működnek. Az endokrinológusához pedig mindenképpen menjen vissza! A gyógyszer visszaadása fokozatos kell hogy legyen!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 13., 10:03; Megválaszolva: 2010. augusztus 14., 21:18
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése