• Izotópos kezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Fáklya Mónika! Köszönöm szépen korábbi válaszát, nagyon sokat segített. Ezzel kapcsolatban szeretném önt megkérdezni, hogy édesapám izotópos kezelést fog kapni az Onkológiai Intézetben, és 6 napig ott is fog tartózkodni. Tudom, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lenni, miután hazajött a kórházból és utánanéztem, hogy miket kell betartani. Viszont pár kérdés felmerült bennem. Erre szeretném a Doktornő válaszát kérni. Hazatérése után mennyire lehet közel menni hozzá, hogy biztosan ne érjen minket sugárzás? Mi is bemehetünk-e abba a szobába, ahol ő sokat tartózkodik, miután ő azt rövid időre elhagyta? Az edényeit mi is elmosogathatjuk külön? Minden kézmosás után még a csapot is fertőtleníteni kell? Lehet, hogy ezek apró kérdések, de szeretnénk teljesen kivédeni a minket ért sugárzást, mivel nekünk(édesanyám) is számos betegségünk van. Köszönöm szépen előre is a válaszát. Szeretettel:

        Dr. Fáklya Mónika válasza a izotópos kezelés témában

        Tisztelt kérdező! A kórházból, ahol édesapját kezelni fogják ezekre a kérdésekre vonatkozóan fognak kapni egy részletes, írásos tájékoztatót. Tudomásom szerint akkor engedik haza az izotópkezelt betegeket, amikor a környezetükre nem jelentenek magas kockázatot. A maradék sugárzást a hazamenetel előtt megmérik a betegeknél, és így biztonságban hazabocsáthatóak. A sugárzás a betegtől mért távolsággal (négyzetes) arányban gyorsan csökken. Kisgyereket nem javasolt ölbe venni, ölelgetni stb, egy ideig. A beteg fog egy kis sugárzást kibocsátani és a testváladékai, (pl. vizelet), de ha ő kimegy a szobából, a szoba nem "sugárzik".


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 10., 09:26; Megválaszolva: 2010. augusztus 14., 21:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés