Fokozott szőrnövekedés a kislányomnál

Kedves Doktornő!

Többször is olvastam a válaszai között, hogy aki fokozott szőrnövekedésre panaszkodik endokrinológiai kivizsgálást javasol nekik. Kérdésem az lenne, hogy létezik e megoldás erre a problémára, tehát van e olyan kezelés ami megszünteti és tartósan szünteti-e meg ezt a problémát? Mennyire ártalmasak ezek az egészségre? Előfordulhat- e, hogy nem találnak semmilyen eltérést és egy lány mégis olyan helyeken is szőrösödik, ahol a nők nem szoktak (bajusz, arc, hát)? Ha ez a helyzet adódik elő, milyen kiút lehetséges ebből a helyzetből?

Elnézést kérek a túl sok kérdésért, de nagyon aggódok a kislányom miatt (Ő 12, 5 éves) , hogy mi vár rá. Azt is nehezen tudom eldönteni, hogy amig őt nem zavarja igazán a dolog jót teszek-e azzal, ha orvoshoz viszem és ezzel tudatosítom benne már most, hogy valami nincs rendben vele, de azt sem szeretném, ha késő lenne. Köszönöm, ha válaszol a kérdéseimre sokat segítene vele

 

 

Dr. Bodnár Edina válasza szőrnövekedés témában

Tisztelt anyuka!

Ha csak kozmetikailag kezelünk egy potenciálisan hormonzavart jelző problémát, az csak struccpolitika. Először ki kell zárni a komolyabb megbetegedést és ha az derül ki, hogy alkati sajátosság, lehet különböző szőrtelenítési elárásokat alkalmazni. De ha mégis van valami hormonzavar a háttérben, csak a bajt súlyosbítja azzal, hogy nem kezelik időben a gyermeket. Az ilyen korú kislányok okosak, megértik azt, hogy miért is kell kivizsgálni őket. Vigye el gyermekendokrinológiai vizsgálatra a lányát!

Kérdés: 2010. március 26., 19:10; Megválaszolva: 2010. március 26., 19:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Mellgondok
Kedves Doktor Nő! Egy igen kellemetlen problémával fordulok önhöz, ami igazából nem az én gondom, hanem egy barátnőmé, és szeretnék segíteni...
Szőrnövekedés a mell körül
Tiszlelt Doktor /nő/!   18 éves lány vagyok, és olyan problémám van, hogy a mellem /mellbimbóim/ körül erős sötétszínű...
Mellprobléma
Egy 15 éves lány vagyok.Olyan gondal fordulok önhöz, hogy a mellbimbóm körül erös szörnövekedés kezdödöt meg -pár éve-, probáltam már kihuzni...
Kínos szőr
Tisztelt dr Úr/nő! Eléggé kínos kérdésem lenne. Egy ideje az arcomon erős fekete szőrszálak jelentek meg, amik hosszúra nőnek, és egyre többen...
Nem szőrösödik az arcom
A problémám az lenne hogy nem szőrösödik az arcom, pedig már 24 éves vagyok.Vagyis egy picit igen csak foltokba.Engem ez nagyon zavar. Mi lehet a...