• az orvos valaszol

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DR.NO/UR

        Szeretnem meg kerdezni hogy lehet-e jodozot sot hasznalni ha EUTHYROX 25 gyogyszert szedek mert baj van a  pajzsmirigyemmel es van egy 3 cm daganatom is.

        Elore is koszonom

        Az e-mail cimmem a kovetkezo;[email protected]

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        Egyes pajzsmirigy betegségek esetén nem javasolt a plusz jód bevitele. Ez nem a szedett Euthyrox függvénye, hanem az alapbetegségé. Nem javasolt autoimmun pajzsmirigybetegségekben, de göb esetében is meggondolandó. A jódozott sóban nagyon kevés jód van, eddig biztosan nem okozott gondot, ha azzal is főzött. Mindenképpen javaslom viszont, hogy endokrinológiai szakrendelésen is kérjen vizsgálati időpontot, mert a göb nagy és esetleg szóba jöhet a műtét szükségessége is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2010-03-15 19:00:10; Megválaszolva: 2010. március 15., 19:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: