• pajzsmirigy betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Pajzsmirigy alulműködéssel kezelnek 3-4 éve. L-tiroxint szedtem 50mg-ot.Ezzel 4, 6 körül volt mindig a tsh-m. 6 hónapja megemelte az orvosom 100-ra, mert terhes voltam, a mért tsh akkor is 4 körül volt. Most 3 hónapos a babám, most voltam laborban, a tsh 0, 01, T4 26, 20, T3 5, 63. Sajnos május végére kaptam csak időpontot a pajzsmirigyambulanciára, szeretném kérdezni, hogy addig mit tegyek? Csökkentsem vissza fokozatosan a szülés elötti adagra a gyógyszert, bár titkon remélem hogy elhagyhatám talán most a gyógyszerszedést. Kérném tanácsát, milyen vizsgálat mutatná ki, hogy már nincs szüksége a szervezetemnek a gyógyszerre? Kb. 5 éve rutinvizsgálaton vették észre hogy magas a tsh 6-7 körül volt.

        Már 11 kg-ot fogytam a szülés óta, most 56 vagyok.

        Köszönöm szépen gyors válaszát!

        Tisztelettel Czinkóczi Sándorné

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy témában

        Tisztelt kérdező!

        A szülés után valóban vissza kell csökkenteni kell az L-Thyroxin adagot. Ezt az is mutatja, hogy a laborértékei alapján önnek most túl sok a jelenlegi L-Thyroxin adag. Fokozatosan javaslom a csökkentést, a hormonszinteket közben ellenőrizni kell.(TSH, fT4) Sajnos azt nem tartom valószínűnek, hogy elhagyható lesz a gyógyszer, hiszen a terhessége előtt is csak ezzel volt egyensúlyban.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-11 09:44:40; Megválaszolva: 2010. március 11., 09:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: