magas prolaktin és TSH szint

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nemrég voltam vérvételen, és megállapították, hogy magas a prolaktin szintem 1250mIU/l és a TSH szintem: 6.07 mIU/l. A kezelőorvosom felírta Bromocriptint, amit napi 2X1 adagban állapított meg. Utána olvastam a betegségemnek, és a cikkekben fedeztem fel, hogy magas prolaktin szint esetén ismételt vérvizsgálat szükséges, a helyes diagnózis felállításához, és azt is, hogy a bromocriptint folyamatos dózis adagolással kell szedni. Ehelyett az orvosom, egyből 2X1 napi szedést állapított meg. Gyermeket nem akarok, nem emiatt szedem a gyógyszert. Kérdezem, hogy ez helyes döntés volt-e az orvos részéről, hogy így állapította meg az adagomat, és hogy meddig kell szednem a gyógyszert?! (egy havi adagot írt fel.) illetve, hogy utána mi a teendő, mert ilyen tanácsot sem kaptam tőle.

Várom a válaszát, mert egyre inkább aggódom...!

 Köszönettel: Bencsik Ágnes

Dr. Csuth Ágnes válasza prolaktin témában

Tisztelt kérdező!

A bromocriptin szedését azért szokták fokozatosn beállítani, mert a gyógyszermellékhatások- pl. hányinger, hányás- így csökkenthetőek, vagy kivédhetőek. Nem tudom önnek voltak-e ilyen panaszai. A TSH értéke viszont kissé magasabbnak tűnik, bár nem írta meg az önök laborjának referencia tartományait (  prolactinnál sem, így ezt sem tudom értékelni) . Amennyiben ez így van, a pajzsmirigyét is ki kell vizsgálni és kezelni, annál is inkább, mert összefüggésben lehet a magas prolactin szinntel. Keressen fel endokrinológiai szakrendelést!

Kérdés: 2009. december 23., 19:49; Megválaszolva: 2009. december 23., 19:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tejszerű csepp a mellbimbón
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, sosem voltam terhes, 1-1, 5 hónapja viszont azt vettem észre, hogy ha napi párszor megnyomom a mellbimbóm...
prolaktin hormon
Tisztelt Dr.Nő/Úr A kérdésem az lenne hogy 1162-es prolaktin értékre javasolnak gyógyszer szedést vagy nem? (bromociptin) 8 éve rendszeresen...
Endometriózis és hipofízis adenóma...
Kedves doktornő/úr! Kezdetektől rendszertelen mensesem, erős görcsökkel, hányással, hasmenéssel, migrénnel.Nőgyógyász 16 évesen...
Magas prolaktin szint - táplálkozás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Egy egészségesen élő, fiatal nő vagyok, akinél 1, 5 hónappal ezelőtt a nőgyógyász által kért hormonvizsgálat...
Magas Prolaktin színt férfiaknál?
Tisztelt Doktor nő/úr! Vérvétel során megállapították, hogy a Prolaktin szintem magasabb mint a normális. (637 mIU/L) A vérvétel stresszes volt...