Pajzsmirigy váladékozik?

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Nekem pajzsmirigy alultermelést állapítottak meg nem rég és strumma diffusát. Nyomást éreztem a torkomban, meg volt nagyobbodva egy kicsit a pajzsmirigyem az alultermelés következtében. El kezdtem szedni a Letrox nevű tablettát és elmúlt, viszont június első hete óta ismét nyomást érzek a torkomban. Fáj, ég az egész torkom, egyfolytában krákogok és nyelek, mert mintha valami váladékot termelne a pajzsmirigyem, vagy legalábbis váladékot érzek a torkomban és folyton nyelem le. Az iylen váladék képződés normális? Júliusra kaptam időpontot kontrollra, de addig nagyon izgulok van-e valami bajom. Kintről nem érzek a nyakamon semmit, ha tapintom, de belül nagyon rossz. Mi lehet a baj? Előre is köszönöm, ha megnyugtat. Szilvia Budapestről.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy témában

Kedves Szilvia!

 

A pajzsmirigy nem termel a torokban váladékot. Inkább légúti hurutja lehet a leírtak alapján.

 Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2009. június 24., 09:23; Megválaszolva: 2009. június 24., 09:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt