Nyirokmasszázs? Pajzsmirigy gyulladással?

Tisztelt Doktor Nő!
A kérdésem a következő lenne:
A múlt hónapban megkaptam az endokrin eredményeimet magas antiTPO értékkel (421.90) ez gyulladás ha jól tudom?: (szeretném megkérdezni, hogy így járhatnék-e nyirokmasszázs kezelésekre? Tudomásom szerint nem! mert hormonok kerülhetnek a véráramba? így van ez valóban?: (Mekkora lenne a kockázat?: (
Válaszukat előre is köszönöm
tisztelettel:
Németh Viktória

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza autoimmun pajzsmirigybetegség témában

Kedves kérdező!

A magas aTPO szint autoimmun pajzsmirigy gyulladásra utal. A nyirokmasszázs kezelések ellenjavallatai között megemlítik a pajzsmirigybetegséget is. Magam is azt gondolom, hogy mivel az ilyen kezelések során a nyak területét is masszírozzák, nem előnyös ilyen betegségben ezt alkalmazni.

Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

Kérdés: 2009. május 05., 15:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:01
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás