• Nyirokmasszázs? Pajzsmirigy gyulladással?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő!
        A kérdésem a következő lenne:
        A múlt hónapban megkaptam az endokrin eredményeimet magas antiTPO értékkel(421.90)ez gyulladás ha jól tudom?:(szeretném megkérdezni, hogy így járhatnék-e nyirokmasszázs kezelésekre? Tudomásom szerint nem! mert hormonok kerülhetnek a véráramba? így van ez valóban?:(Mekkora lenne a kockázat?:(
        Válaszukat előre is köszönöm
        tisztelettel:
        Németh Viktória

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun pajzsmirigybetegség témában

        Kedves kérdező!

        A magas aTPO szint autoimmun pajzsmirigy gyulladásra utal.  A nyirokmasszázs kezelések ellenjavallatai között megemlítik a pajzsmirigybetegséget is. Magam is azt gondolom, hogy mivel az ilyen kezelések során a nyak területét is masszírozzák, nem előnyös ilyen betegségben ezt alkalmazni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász


        Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 15:53:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: