• Ha éhes vagyok azonnal ennem kell, különben rosszul leszek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem!

        23 éves lány vagyok, nagyon vékony testalkatú, jelenleg 45-47 kg között mozgok (de ez már komoly hízókúra eredménye.. 1-2 éve még 43 kg volt a maximum, amit elérhettem...) Édesanyám is ilyen testalkatú volt fiatalon. Az étvágyam kiváló, sokszor és nagyon jó étvággyal eszem bármit. A problémám viszont az, hogy ha megéhezem, és fél órán belül nem eszem, nagyon rosszul tudok lenni. Rremegni kezd a kezem, elgyengülök, semmi másra nem bírok koncantrálni, csak hogy ennem kell. Ilyenkor nem szokott elég lenni valami édes üdítő vagy automatás forró csoki. De ha szem, percek alatt megszűnik minden gyendeség. Ez az éhség minden evés után kb 3 órával rám tör, vagyis kb 3óránként muszáj ennem (kivéve éjszaka, de minden reggel nagyon éhesen ébredek, reggeli nélkül a buszig sem jutnék el..) Ez természetes, normális így? Vagy valamilyen betegségnek lehet a jele?

        Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valószínűleg nem áll betegség a háttérben, alkati tulajdonságnak tűnik ez a gyors táplálékhasznosítás. Kb 3 óra hossza alatt kiürül, felszívódik, felhasználódik az étkezésből származó szénhidrát. Javasolt lenne tervezni az étkezéseket, hogy 3-4 óránként sor kerüljön szénhidrát bevitelre még a rosszulét előtt. Optimális lenne elhúzódó, lassabban felszívódó, teljes kiörlésű szénhidrátot tartalmazó ételek fogyasztása. Kerülni kell az éhezést!
        Amennyiben még nem történt, érdemes lenne laborvizsgálat során TSH vizsgálat, hyperthyreosis kizárása céljából.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-05 23:12:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!