• Endokrinológia - ACTH értékek 2.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Első levelem: ============= Tisztelt Doktorúr! Nekem valószínű Cushing-kór betegségem van, de még nincs teljesen diagnosztizálva! Voltam vér/hormon vizsgálaton, és hasi UH-n! A hormon eredményeim normálisak, kivétel az esti kortizol szint, ami tartományon kívül esik, és 11 az értéke! az ACTH-m elvileg normális: 46 Mellékvese-kéreg daganatom nincs, amit kimutatott az UH, és az lenne a fő kérdésem, hogy lehetséges-e még a Hipofízis Adenómája, ezeknek az adatoknak az ismeretében? Mert az ACTH papír szerint 0 és 55 között normális, nekem 46! Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Arnold. Az erre kapott válasz: ====================== Kedves Kérdező! A válszhoz tudnom kellene, milyen mértékegységben adták meg a hormonszintjét, valamint azt, hogy az ACTH-t a nap melyik szakában vették le. Ennek hiányában még tájékoztató választ sem tudok adni. Mindenesetre a hypophysis adenomában - ha az Cushing-kórt okoz - magas az ACTH szint. Kiegészített információk: ========================= Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát, akkor pótlom a hiányos információkat: ACTH reggeli ----> 40,60 pg/ml és a referencia értékek: 0,00 és 55,00 Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a ACTH érék témában

        Kedves kérdező!
         
        Ha ACTH szintje reggel 6-8 óra között volt ennyi, ez teljesen normális érték. 
         

         Dr. Fáklya Mónika endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-09 21:32:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés