Faciális lipoatróphia

Tisztelt Szakértő!
A segítségét szeretném abban kérni, hogy hova forduljak abban az esetben, ha szeretném kideríteni mi okozza gyakorlatilag kendőzhetetlen tüneteimet, ami miatt már jópár éve munkanélküliként kell élnem betegesnek tűnő külsőm miatt.
36 éves nő vagyok és kb 15 év lefolyása alatt az arcomról teljesen eltűnt a zsírszövet, a Bichat párnák és a szemgödröm is teljesen beestek. Öreges madárszerű arcom miatt már szinte nincs helyem a munkaerő piacon, sajnos képesítéseim egytől egyig viszonylag jó benyomást keltő ábrázatot igényelnek.
Szeretném kideríteni mi lehet az oka ennek és kérném önöket segítsenek abban mely orvosi szakterület foglalkozik ezzel a problémával. 
Egyéb, talán fontos tüneteim: fokozott verejtékezés, sűrű szőke arcpihe, korán öregedő bőr, depresszió, éjszakai remegés, gyakori migrén, nagyon gyors anyagcsere, alacsony vérnyomás, valaha magasabb prolaktin szintem is volt.
Az utóbbi két évben testalkatilag is eléggé lefogytam, de a faciális lipoatróphia már akkor is problémám volt, amikor még átlagos testalkatom volt, gyakorlatilag csak felsőtestre tudtam hízni. Nálam jóval fiatalabb húgom is ugyanezzel a problémával küzdködik, tehát valószínűleg genetikai eredetű. Káros szenvedélyem nincs, ami ilyen tüneteket okozhatna. A plasztikai sebészek sem tudnak rajtam segíteni olyan mérvű problémáról van szó.
Köszönettel várom szakértő útbaigazításukat, kihez forduljak kivizsgálás ügyben, pajzsmirigy rendellenességet már kizárták. 
Holleanyó
 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ritka betegségek témában

Kedves kérdező!

Javasolnám egyéb hormonproblémák kizárását is a pajzsmirigybetegségeken kívül. (mellékvese alulműködésre gondolnék) . Ezért endokrin szakrendelés felkeresését. Amennyiben itt már járt és nem találtak hormonproblémát, valamint a belgyógyász sem jut előrébb, létezik Debrecenben az ún. "ritka betegségek" tanszéke, ahol az önéhez hasonló problémákkal foglalkoznak. Telefonos bejelentkezés után az eddigi leleteivel javaslom a felkeresését. Helyileg a Debreceni Orvostudományi Egyetemen találja meg.

Dr. Fáklya Mónika

Kérdés: 2009. február 03., 17:25; Megválaszolva: 2009. február 03., 17:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Oltasson-e az immunbeteg?
Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a...
Alacsony LH Fsh tesztoszteron
Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem...
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése