letrox, jód

tiszteletem azt szeretném megkérdezni, hogy ha pajzsmirigy alulműködésem van, nem árt-e a Lenkei vitamiba a jód? mert azt hallottam hogy kerülni kell annak akinek alulműködése van.a másik kérdésem,: letroxot szedek már két éve, azóta legalább napi kétszer, de sok esetbe egészdélután hasmenésem van.megpróbáltam reggeli közbe bevenni a gyógyszert, valamivel jobb.nem gond ha így veszem be? tudom hogy nem így kéne, de csak a letrox lehet a hibás, kitapogattam.válaszát előre is köszönöm.tisztelettel márti

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Ha a pajzsmirigy alulműködés pajzsmirigy gyulladás miatt alakult ki a jód nem javasolt. Amennyiben a hormonszintek rendben vannak, a hasmenés miatt javaslom, hogy próbáljon meg ugyanilyen adagban más pajzsmirigy hormon pótló készítményt szedni, pl. L-Thyroxint. Lehet, hogy valamelyik gyógyszer-segédanyag okozza a panaszokat, hiszen a tablettákban nem csak a hatóanyag, hanem azon kívül még más vegyületek is vannak.

A pajzsmirigy hormon pótló szert azért kell reggel, étkezés előtt fél órával bevenni, mert így szívódik fel a hatóanyag teljes mennyisége.

Dr. Fáklya Mónika endokrinológus

Kérdés: 2008. szeptember 02., 22:06; Megválaszolva: 2008. szeptember 02., 22:06
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulműködés- terhesség
Kedves doktornő, Áprilisban volt egy vetélésem, 12 hetes uhn nem volt szivhang. Elmentem vizsgálatokra, júniusban a pajzsmirigyre ezek az ertekeim...
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves...
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25...
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye.Néha picikét köszörüli a torkát.Labor...