Pajzsmirigy,nyirok csomók

Kedves Doktor Úr! Kicsi szorító érzést éreztem a nyakamban és az éreztem,hogy kicsit fájnak a nyák mirigyeim és a fül alatt. Voltam fül orr gégészeten. Ahol azt mondták a gégénél gyulladás van a valószínűleg reflux. Elmentem nyaki uh ra is Ahol azt írták pajzsmirigy jobb lebenye 47x14x15 kp harmadában apró 2 mm echomentes bennékű colloid cysta ábrázolódik bal lebeny 48x15x19 leben kp 7x4 mm solid de cystikus részeket is tartralmazó isoechogén környezetétől jól elhatárolható EU tridas 3 göb ábrázolható isthmus 2,8 mm nyak jobb oldalán kp jugularis határán a nagy erek mellet egy apró 9x4mm reaktív nyirokcsomó ábrázolható bal oldalon submandibularis közvetlenül submandibularis nyámirigytől cranialisan 9x4 mm reaktív nyirokcsomó ábrázolható. Ezek pontosan mit jelentenek? Mi a teendőm?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Az UH leleten látható kicsi colloid cysta és göb nem utal rosszindulatú folyamatra. Jelenleg teendő nincsen, a göb méretének követése miatt időnként érdemes Uh kontrollt végeztetni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. május 10., 17:50; Megválaszolva: 2021. május 14., 18:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet műtét után
Pajzsmirigy
Pajzsmirigy UH lelet alapján van-e...
Pajzsmirigy göb
TSH érték terhesség alatt