Oltasson-e az immunbeteg?

Tisztelt Immunológus! Autoimmun pajzsmirigy-alulműködéssel javasolt-e beadatni a Covid 19 elleni védőoltást, nem okoz-e nagyobb kárt az immunválasz a szervezetben? Ha igen, akkor melyik vakcinát ajánlja? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza autoimmun pajzsmirigy gyulladás témában

Tisztelt kérdező!

Mindenképpen javaslom az oltást. Amennyiben a betegsége nyugalomban van, akkor adható. A Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca és Sinopharm oltások adhatóak.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. március 04., 16:19; Megválaszolva: 2021. március 05., 13:40
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint