Alacsony LH Fsh tesztoszteron

Jónapot kívánok. "Pubertás" időszakomban is éreztem hogy teljesen más vagyok mint a többi. Elsősorban 17 éves koromban vettem észre hogy nem húzható hátra a fityma. orvossal megállapiított diagnózis: Fitymatúltengés phimosis. És sok hibát találtam magamban mint a férfiassági jelek hiánya. Nincs testszőrzet csak a hónalj és a szemérem szörzetnél. tehát így elmentem egy endroklinológiára és javasolta a férfi hormonok laborvizsgálatát. Follikulus stimuláló hormon (FSH) 2.2 IU/L Luteinizáló hormon: (LH) 1.2 - IU/L Prolaktin: (PRL) 145 mIU/L Totál tesztoszteron 2.05 nmol/L Szexhormon kötő fehérje: (SHBG) 48.0 17.3 - 65.8 nmol/L Kortizol - szérum 522.0 nmol/L a vizsgálat dátuma: 2021. 01. 05 aztán az orvos azt diagnosztizálta hogy: centrális hypogonadismus. elvégeztem egy here uh-t is ajánlották hogy sokat segít. leírom róla a következőket: Az echoszerkezet és echogenitás megtartott. Kóros folyadékgyülem terime nem látható A bal mellékhere fejnél kis cysta ábrázolódik, 2.5 mm-es A jobb oldali mellékhere fejben is látszik egy borsónyi cysta. de azt mondta ennek úgy nincs jelentősége nem olyan nagy baj. és teljesen egészségesnek találta. Véleményként pedig ezt írta. Mérs. hypoplasias. egyébként szabályos UH képet mutató herék. És még időközben elvégeztem egy Y- kromoszóma mikrodeléciós laborvizsgálatot. a vizsgálati eredmény pedig: sY84 jelen van, sY86 jelen van, sY127 jelen van, sY134 jelen van, sY254 jelen van, sY 255 jelen van. Mikrodeléció nem mutatható ki. Dátum 2021. 02.12 És azt szeretném megkérdezni ezekkel a vizsgálatokkal tudok e előrehaladni valamiben vagy nagyon vészes a helyzetem és valami tanácsot kérhetnék önöktől/öntől nagyon megköszönöm sok pénzt és időt szántam már erre és tenni akarok hogy végre helyre rázódjon az életem.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza serdülés témában

Tisztelt kérdező!

Valóban, az ön életkorához képest a tesztoszteron szint alacsony, ennek kivizsgálása javasolható. A serdülés zavaraival endokrinológiai szakrendelésen foglalkoznak. Feltétlenül javaslom részletesebb kivizsgálását, hogy mi okozza a problémát. A kezelés is ennek függvénye. Ennyi eredmény alapján ennyit tudok önnek tanácsolni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. március 03., 18:33; Megválaszolva: 2021. március 05., 13:47
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint