Terhességi pajzsmirigy értékek

Üdvözlöm! 15 hetet betöltött várandós vagyok. Pajzsmirigy eredményeimre két orvos kétfélét mondott, egyikük szerint nem kell gyógyszer, a másik szerint Letroxot kell szednem, az 50 mikrogrammosból egy felet naponta (47 kg vagyok) . TSH 0,293 (Ref. 0,550-4,770) T3 4,61 (Ref. 3,50-6,50) Se szabad thyroxin 10,22 (Ref. 11,50-22,70) Terhesség előtt nem volt probléma az értékeimmel. Ez most alul vagy túlműködés? A gyógyszer nem okozhat bajt, ha biztos ami biztos szedni kezdem? A babámnak lehet baja az értékeim miatt? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Dóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Pajzsmirigy témában

Kedves Dóra!

Azt nem írta meg, hogy ez most gyógyszer melletti, vagy a nélküli érték. Ez fontos lenne, hogy korrekt választ tudjak adni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. február 15., 18:17; Megválaszolva: 2021. február 17., 20:12
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l TSH: 2,783 ulU/ml ANTI-TPO: 30 IU/ml...