Pajzsmirigy probléma?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 éve szenvedek elalvási és átalvási zavaroktól ( szinte soha nem érzek álmosságot ). Másfél éve vannak extrasystolés szívdobbanásaim ( kardiológiai kivizsgálás volt, nem találtak problémát ). Szinte minden étkezés után van gyomorégésem (savlekötők csak ideiglenes megoldást jelentettek, gyomortükrözés gyomor ürülési zavart állapított meg). A kezeim és a lábaim szinte mindig jéghidegek, bőröm gyakran száraz. Fáradékony vagyok és másfél év alatt kb. 10 kg-ot fogytam. Libidóm is alacsony. Vérvételi eredményeim: TSH 1.920 (ref.: 0.550 – 4.780 mlU/L), Szabad T4 14.6 (ref.: 11.5 – 22.7 pmol/L), Szabad T3 5.4 (ref.:3.5 – 6.5 pmol/L), aTPO 40 (ref.: <60 IU/mL). HDL koleszterin szintem 1.37 (>1.04 mmol/L), LDL koleszterin 3.04 (<3.34 mmol/L), fehérvérsejtszám 3.9 (4.4 – 11.3), monocita % 10.5 (2.0-8.0), neutrofil granulocita 1.98 (2.20-7.90). Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat nem talált eltérést. Kérdésem az lenne, hogy ezek az eredmények utalhatnak e a pajzsmirigy alul vagy túlműködésére? Ha nem a pajzsmirigy, akkor mi állhat a háttérben még, milyen vizsgálat javasolt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező! Pajzsmirigy működése rendben van, ez nem okozhatja a panaszait. Belgyógyászt érdemes felkeresnie, mert ez a főrum nem alkalmas diagnosztizálásra.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. január 04., 17:44; Megválaszolva: 2021. január 04., 18:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás