Tsh ingadozik

T. Doktornő! Évek óta 50 ug thyroxint szedek, s ezzel a tsh-m 2.5-5 között ingadozik évszaktól függően. Az alulműködés Hashimoto, az antiTpo mindig több száz. Van egy 4,5 hónapos babám, a terhesség alatt a tsh lassú növekedésnek indult, 100 ug-nél álltam meg a thyroxinnal. Szülés után az endokrinológusom visszavette az adagot 50-re, mert hirtelen nagyon alacsony lett a tsh, nem érte el az alsó határt sem, majd miután ekkor is alacsony maradt 25 ug-t írt fel. Ma voltam laborban - másfél hónappal a csökkentés után - s a tsh-m 41! Irreálisan magas a megszokott értékekhez kéoest. T4 7,6. AntiTpo 530. Koleszterin is megugrott 6-ra, pedig sosem volt ilyen magas. AntiTg az nem szokott rossz lenni, ez változatla. Ön szerint emeljem vissza önkéntesen 50-re a thyroxint? Csak dec19-re van időpontom az orvosomhoz, ez mennyire akut probléma? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező! Igen, a jelenlegi gyógyszeradagja kevés, ezt fel kell emelni. Az 50 ug szedhető. Ez után 1 hónappal TSH, fT4 kontroll javasolt, és az akkori eredmény szerint lehet tovább haladni a gyógyszeradag módosításával. a koleszterin szint a kifejezett alulműködés miatt ugrott meg, ha beáll a pajzsmirigy hormon szint, akkor ez is rendbe fog jönni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. november 10., 20:35; Megválaszolva: 2020. november 13., 18:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy
pajzsmirigy izótopos vizsgálat lelete
Tisztelt Doktor úr! 6 éve járok rendszeresen pajzsmirigy UH-ra és laborra,a pajzsmirigyemben található 1cm-nél kisebb göbök miatt.TSH szintem mint...