Pajzsmirigy tulmukodese majd alul működés

Tisztelt Doktor/Doktornő! 2004tol tulmukodo Pajzsmirigy problémaval gyógyszeresen kezeltek. 2016ban pedig véglegesen Sugár terápiával a SOTE-n.Azóta alul működő pajzsmirigyem van...illetve nincs is funkciója azóta l-thyrocint szedek napi 150mg hétvégi szünetekkel.azóta az összes verkepi Ft3,ft4,tsh közép szinten van így hát tökéletes. Ám egy kicserélt ember lettem...súly problémák,folyamatos fáradekonysag,libido szinte teljes elvesztése merevedési problémák és látás illetve karikás szem problémák. A kezelő orvosom szerint minden rendben ám én nem így gondolom. Elképzelhető hogy a gyógyszer nem jó? esetleg ez a Sugár hatása? Van megoldas?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Nem értem a hét végi szüneteket. a magam részéről úgy javasolnám beállítani a gyógyszert, hogy minden nap azonos adagot szedjen. Hiszen így a hét 2 napján ön hormonálisan nincsen rendben. E mellett, a panaszai miatt a nemi hormonok ellenőrzése is szóba jön véleményem szerint.

A panaszai nem vezethetők vissza ahogyan ön írta "sugárhatásra", de a terápia átalakítása véleményem szerint hasznos lenne.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2020. november 01., 00:22; Megválaszolva: 2020. november 13., 18:51
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...