• TSH hormon értékem a normálisnál magasabb, két orvostól eddig két eltérő javaslatot kaptam.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A TSH értékem a legutóbbi labor eredményem alapján 4,5. Tudtommal ez az érték pont a határán van a túl magasnak. A háziorvosom szélén pótlást javasolt, a pszichoáterem syntroxine-t írt fel nekem, és azt mondta, nyugodtan szedjem be. Szeretnék egy szakértői véleményt meghallgatni, mielőtt bármit beszednék. A tüneteimet illetően elég vegyes a kép, mivel vannak alulműködésre (elhízás, fáradékonyság) ill. túlműködésre (emelkedett vérnyomás, általában magas pulzus) utaló tüneteim is. A segítséget előre is köszönöm!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Önmagában a TSH érték alapján, főként, hogy csak minimálisan emelkedett, nem javasolnék hormonpótlást. Ki kell deríteni, hogy mi okozza, mert ha pl. jódhiány, akkor jódpótlás elegendő. Ha autoimmun gyulladás,akkor jöhet szóba a szelén pótlása, súlyosbodás esetén a hormonpótlás.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2020. június 24., 09:52; Megválaszolva: 2020. június 28., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: