Terhesség és magasabb tsh

Kedves Doktornő! Szept 20 volt egy vérvételem. Abban emelkedett (6,5)tsh lett de a T4 13.6 volt.(határon belül) Utánna kiderült h terhes vagyok. Most vagyok 6 hetes terhes. Csináltattam pajzsmirigy labort, melynek eredménye tsh 6.79 (0.3-5.3 ig, első trim. 3.5ig jó) ft3 5.3(6-ig jó) ft4 9,15 (14-ig jó) anti thyreog 0.6 (4ig jó) anti tpo 1.3 (9ig jó) Természetesen kértem időpontot endokrinologushoz de nov. 25 kaptam időpontot. Addig tudok vmit tenni? Aggódnom kell h baj lehet a terhességgel? 4.baba, eddig nem volt gond a pajzsmirigyemmel. Jódmentes kismama vitamint szedek a háziorvos tanácsára. Ebben van 30 mikrogram szelén is. Nagyon köszönöm!!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező! Kis mennyiségű pajzsmirigy hormon pótlás javasolt. Ilyen kis emelkedéstől nem lett baja a magzatnak, de a továbbiakban javaslom a hormonpótlást.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. november 15., 08:03; Megválaszolva: 2019. november 27., 20:10
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy