Pajzsmirigy alulműködés kezelése

2019.05.30 TSH: 0,130 mIU/L T4: 12,48 pmol/L T3: 6,24 pmol/l 2019.09.25 TSH: 0.030 " T4: 14,94 " T3: 3,62 " Aggódom a TSH drasztikus csökkenése végett. Étrendi véltozas korábbiak után jódozott konyhasó fogyasztás. Egyéb betegségek: II. tip. inzulinos diabetes 28 éve, magas vérnyomás, vese tumor dec. operálás, zsírmáj inzulin rezisztencia végett, folyadéknál nyelési probléma gyakran. Pajzsmirigy kórházi vizsgálatra már van időpontom várólistán..Milyen kezelés lehetséges?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt Kérdező! A jódozott só fogyasztása göbös pajzsmirigy esetén csökkentheti a TSH-t. Ha nincs panasza, ne aggódjon. Ha volt valami megfázás, lázas betegség a közelmúltban, akkor is csökkenhet a TSH normális FT4 és FT3 érték mellett.

Az Ultrahang lelet alapján Önnek nagyon nagy a pajzsmirigye. Lehet, hogy ez is okozza a nyelési zavart. Ilyenkor trachea légsáv rtg ill nyelési próba rtg. vizsgálat segithet a diagnózisban. Ha a pajzsmirigy nyomja a nyelőcsövet vagy a légcsövet, akkor műtéti megoldás szükséges. Ha csak nagy a pajzsmirigy és nem okoz nyomási tüneteket, akkor

a műtét nem abszolút indikált, mérlegelés kérdése.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2019. szeptember 27., 16:19; Megválaszolva: 2019. szeptember 30., 22:39
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Érdemes endokrinológust felkeresni?
Tisztelt Doktor nő / Doktor úr! Nemrégiben volt egy nagylabor vérvételem, ahol a következő eredményeket kaptam: TSH 6,27 (0,55-4,78) | szabad T4...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l (referencia: 7,86-14,41) TSH: 2,783...
Pajzsmirigy és nemi vágy
Üdvözlöm! 50 éves vagyok, 15 éve diagnosztizáltak nálam autoimmun pajzsmirigy betegséget. 10 éve szedek Letrox tablettát, egészen a tavalyi évig...
Pajzsmirigy göb aspiracio...
Tisztelt doktor Úr/ doktornő! Pajzsmirigy hideggöb (izotóp vizsgálat alapján hideg) , aspiracios mintavétel eredményem pedig azt írja; Közepesen...
Pajzsmirigy alulműködés?
Tisztelt Doktornő! Vérmintából véve az alábbi pajzsmiriggyel kapcsolatos értékeim vannak: FT4: 9.98 pmol/l TSH: 2,783 ulU/ml ANTI-TPO: 30 IU/ml...