• Pajzsmirig túlműködés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám normál táplálkozás mellett erősen fogy, verejtékezik, állandóan melege van, ritkul a haja, szapora a pulzusa, viszont a TSH értéke 1,59. Érdeklődnék, hogy ezek a tünetek állhatnak-e pajzsmirigy túlműködés hátterében? Ha igen, milyen vizsgálatok bizonyíthatják? Más értéket (T3, T4) nem néztek a vérben. Egyébként nátrium és kálium alacsony szintje miatt kezelték eredetileg, magas vérnyomás betegségben szenved. Mitől lehet a nátrium szint alacsony? Elvették a Valsartan nevű gyógyszert, erre tippeltek az orvosok. S mindeközben csak fogy és fogy... Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel

        Dr. Rakk Erika válasza a fogyás témában

        Kedves Kérdező!Meg kellene ismételni a TSH vizsgálatot . Néha a labor is tévedhet...A tünetek valóban jellemzőek lehetnek pajzsmirigy túlműködésre. Széklete gyakoribb, higabb? Aludni tud? A nátrium-kálium kérdés bonyolultabb, több információra lenne szükség és pontos adatokra... Valószinű a Valsartan se sima, Valsartan, lehetett, ha lehagyták, hanem vizhajtóval kombinált( Valsartan HCT) , mert az okozhat alacsony Na és K szintet...


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2019. augusztus 16., 17:05; Megválaszolva: 2019. augusztus 25., 22:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció