• Milyen betegség állhat a háttérben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Plósz János Úr! 21 éves vagyok, állandó ülő munkát végzek (számítástechnika). Tavaly azaz 2019. decemberében bal oldali szúró hasi fájdalmaim voltak, elmentem vele háziorvoshoz - Normix gyógyszerkúrát kaptam 5 napon át. Panaszaim csökkentek e-téren. De viszont akkoriban nem szűntek meg. Kaptam beutalót Gasztroenterológiára, Diverticulitis gyanúja miatt. December végén elmúlt a szúró bal hasi fájdalmam - így nem mentem el kivizsgálásra, azthittem rendbe jöttem . 2020.01.24.-ét élünk, viszont kb 1-2 hete ismételten előjöttek furcsa bal oldali fájdalmak a "hasamban". Étvágytalan vagyok, jelentősen fogytam 3-4 hét alatt(5-10kg-t,pedig nem vagyok túlsúlyos ember,75-80 kg körül mozogtam mindig) Székleteim változóak, van mikor hasmenés, és van mikor napokon át semmi, azaz székrekedés - néha fáj, néha nem székrekedéskor. Folyamatos nyomó fájdalmat érzek bal oldalon, mintha "egy mázsa téglát tennének a hasamra." Közérzetem nem a legjobb. Elgyengült állapotban vagyok, nem sokat mozgok. Régebben minden ételt megettem, manapság már a hústól is undorodok ahogy ránézek. Nem tudom mi lehet a bajom, és eléggé aggaszt/nyomaszt, azért kérdezem meg Önt. Viszont orvoshoz félek elmenni, nem vagyok nagy orvosjáró. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, T. Patrik

        Dr. Plósz János válasza a Fogyás témában

        A fogyás mindenképp aggasztó tünet, emiatt mindenképp felül kell emelkedjen a félelmén és a megjavasolt gasztroenterológiai kivizsgálást végig kellene csinálni.


        Kérdés: 2020. január 24., 21:10; Megválaszolva: 2020. január 26., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos