Pajzsmirigy göb

2013. decemberében egy alkalmassági vizsgálat során derült sor arra hogy a pajzsmirigyemben göb van. Akkor túlmüködött és 1 hónapig napi 1 Metothyrin kellett szednem. Majd ezt heti 5 napon át fél szemre csökkentették. Majd 2014. nyarától teljesen el kellett hagynom, mert a pajzsmirigyen azóta jól működik. Évente jártam labor és nyaki uh illetve endokrinológiai kontrollra.Minden alkalommal rendben találtak mindent és évente kellett csak visszamennem. A legutolsó kontrollon a göb kivételét javasolták a növekedés miatt. Én semmi esetre sem szeretném megműttetni magam mert egyáltalán nem érzem magam betegnek, ezért szeretnék több véleményt is meghallgatni. Pajzsmiriggyel kapcsolatos panaszom nincs, nem is volt soha. Másfél éve szedek napi fél szem coverex AS tablettát amit akkor irtak fel mikor egy alkalommal (éjszaka) 150/90 volt a vérnyomásom amit én egy magánéleti problémának tudok be, mert egyébként mindig is inkább alacsonyabb volt a vérnyomásom. Az azóta mért értékek 125/80 alatt vannak. A coverex AS-t félszemenként azóta is szedem mert azt mondták hogy nem szabad abbahagyni amit már elkezdtünk szedni. Amennyire én meg tudom itélni a laborederményem jó. Mellékeltem a 2013. decembere óta keletkezett összes nyaki UH és citológiai eredményemet illetve az utolsó laboreredményemet. Kérem véleményét a mütéttel kapcsolatban. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező! Csak a pajzsmirigy uh eredménye jött át. A műtétet 3 cm feletti göb indokolná, ha más egyéb indok nincs. (nem rosszindulatú, nem működik túl stb.) Mivel önnél a méret még ezt nem éri el, ha egyéb műtéti indok nincs, még lehet várni véleményem szerint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. augusztus 07., 10:36; Megválaszolva: 2019. augusztus 12., 18:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése