• Inzulin rezisztancia vizsgálati eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! 3 pontos inzulin rezisztancia vizsgálatom eredményével kapcsolatban szeretném véleményét kérni. Inzulin 0 perces 2,7 mIU/L Ellenőrzött vizsgálat - Referencia értékek: 3,0 - 25,0 0 perces glükóz 5,2 mmol/L Referencia értékek: 3,8 - 6,0 HOMA index (natív cső) 0,62 Referencia értékek: 0,00 - 2,00 60 perces glukóz 10,7 mmol/L Inzulin 60 perc 42,7 mIU/L 120 perces glukóz 7,4 mmol/L Referencia értékek: 4,1 - 7,8 Inzulin 120 perc 36,1 mIU/L 172 cm magas 68 kg testsúlyú 33 éves férfi vagyok. Táplálkozásban igyekszem főként alacsony glikémiás indexű szénhidrátokat fogyasztani és heti több alkalommal sportolni.

        Dr. Rakk Erika válasza a inzulin rezisztencia vizsgálat témában

        Tisztelt Kérdező! Teljesen rendben vannak az eredmények. A 60 ill 120 perces inzulinhoz nem adnak meg normál értéket , ami nem véletlen. Ennek kifejtése hosszú lenne itt. Az éhomi inzulin és vércukor értékből számolják a HOMA indexet , ami ma az egyik legelfogadottabb mérője az inzulinrezisztenciának. Ez Önnél teljesen OK! Egyáltalán miért készült ez a vizsgálat? Van a rokonai közt cukorbeteg?


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 30., 23:19; Megválaszolva: 2019. július 03., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: